0
Košarka

FOTO: YouTube/Screenshot

VLADE ĐUROVIĆ O PREDSTOJEĆEM MUNDOBASKETU: ‘Imamo dobar tim, selektor je u godinama, trebaju mu pomoćnici!’ (VIDEO)

Objavljeno: 20.07.23 u 12:55

Bivši trener govorio o stiuaciji u nacionalnom timu.

Za nešto više od mesec dana očekuje nas najveća košarkška smotra kada su nacionalni timovi u pitanju, a to je Mundobasket koji će se održati od 25. avgusta do 10. septembra na FilipinimaJapanu i Indoneziji. Reprezentacija Srbije se nalazi u grupi B, sa Južnim SudanomKinom i Portorikom.

Spisak putnika za Mundobasket još uvek nije poznat, a nekadašnji košarkaški trener, Vlade Đurović je u ‘Jao Mile’ podkastu govorio o reprezentaciji, Pešiću, Partizanu. 

– Sve zavisi ko će da dođe, ako se svi odazovu – imamo dobar tim, nema dileme… Pitanje je ko će doći, kako će to ići, hoće li biti povreda… Ja ne mogu da budem optimista. Gledajući na to kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu – nešto tu više ne štima. Nije ni nacionalni dres svetinja kao što je nekada bio. Zamislite ranije da igrač sa 19-20 godina priča da mora da se posveti telu, da iskoristi leto da se spremi, to je u moje vreme bilo sasvim drugačije. Pre je jedva čekao da igra za reprezentaciju. – započeo je.

Istakao je da je selektor u godinama i da mu trebaju pomoćnici.

– Selektor je u godinama i trebalo bi da ima pomoćnike koji imaju hrabrosti da mu kažu da uzme tajm-aut posle šest primljenih uzastopnih poena, da savetuju zonu i tako dalje. Niko od njih ništa ne može da mu kaže, a on je u godinama da nije svestan kao nekada. Nije tako brz u odlukama kao pre. Odličan je trener, osvojio je sve, ali ima 74 godine. Ja sam stariji od njega i već dugo se ne bavim ovim poslom. Po reakcijama, možda bih bio i brži od njega. To neko drugi treba da mu kaže i zato mu ja sada kažem – treba da bude okružen mladima i spremnijima. Tako je i Obradović rekao da su njegovi pomoćnici vrh. Svi u Partizanu skaču, a u reprezentaciji pomoćni treneri su tu i zadovoljni su tu. Kako ih je selektirao? Mora po stručnosti, a ne po tome koliko mu je pogodan politički – da samo ćuti. – poručio je Vlade.

Onda se dotakao i ‘crno-belih’.

– Ja bih rekao da dođe Dejan Milojević preko leta, pa taj Darko Rajaković, zašto da ne? Jeste Pešić ranije bio to što jeste, ali nije u godinama da može da uzme toliku odgovornost na sebe. Pogledajte u Partizanu i Realu kako priskaču treneri. Tvoja dužnost kao pomoćnika je da to uradiš, a ako mu selektor kaže sedi dole – onda ti i ne treba. Prave se odela, plaćaju sobe, a to košta samo da bi sedeli tamo. Moraju da imaju ovlašćenja i da još nešto znaju. – zaključio je Đurović.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter