0
Fudbal

FOTO: Twitter/@AZAlkmaar

NESUĐENI REPREZENTATIVAC SRBIJE IDE U PREMIJER LIGU: Holanđani zarađuju skoro 18 miliona evra!

Objavljeno: 20.07.23 u 12:10

Transfer koji može da mu promeni karijeru.

Miloš Kerkez, mađarski reprezentativac, nastaviće svoju karijeru u engleskom Bornmutu.

U vrlo kratkom vremenskom periodu, AZ Alkmar je zaradio značajnu sumu, jer je Bornmut je uplatio 17,9 miliona evra za Kerkeza, a prethodno je i Milan dao 19 miliona evra za Tijanija Rajndersa, što Holanđanima donosi zaradu od skoro 37 miliona evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AFC Bournemouth (@afcb)

Miloš Kerkez je pre samo godinu dana prešao u Alkmar iz Milana, a holandski klub ga je tada platio svega 2 miliona evra. Njegovo iskustvo igranja u Italiji ga je preporučilo Laciju kao potencijalno pojačanje ovog leta, ali bolja ponuda Bornmuta presudila je u ovom transferu.

– Oduševljeni smo što možemo da objavimo Milošev dolazak. On je talentovan igrač sa velikim potencijalom. Pratio ga je veliki broj klubova širom Evrope, ali sa radošću je došao kod nas kada je čuo naše planove i ambicije za naredni period – istakao je Nil Blejk, izvršni direktor kluba.

Kerkez ima 19 godina i rođen je u Vrbasu, ali je odlučio da igra za mađarsku reprezentaciju, za koju je već odigrao osam mečeva. Pre nego što je došao u Alkmar, igrao je u mlađim kategorijama Rapida iz Beča, dok je seniorsku karijeru započeo u Đeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AFC Bournemouth (@afcb)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter