0
Košarka

Vasilije Micic (L) and Shane Larkin-Final 4l -Euroleague 2021/22-Anadolu Efes Practice Beograd, 18.05.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

MICIĆ DOBIO SAVETE ZA NBA: Larkin mu poručio da igra svoju igru – Srbin nema šta da izgubi!

Objavljeno: 20.07.23 u 12:30

„Pitao me je kako treba da igra.“

Nekadašnji najkorisniji igrač Evrolige i srpski reprezentativac Vasilije Micić, potpisao je trogodišnji ugovor sa Oklahomom, vredan 23.5 miliona dolara. Srpski košarkaš će se tako otisnuti u najkvalitetniju ligu na svetu, a savete pred odlazak, dao mu je upravo doskorašnji saigrač Šejn Larkin, koji je u podkastu Urbonus otkrio šta mu je to poručio.

– Pitao me je kako treba da igra, kakav majndset treba da ima. Rekao sam mu da treba da se postavi na potpuno isti način kao što je bio slučaj u Efesu – istakao je Larkin i dodao:

– Rekoh mu i da tamo treba da ide, spreman da grize za svaku loptu. Da ne odustaje ni od jednog poseda. Defanzivno treba da se pokaže takođe, da može da iznese posao u preuzimanju, da zna kako da rotira i radi sve što se od njega traži. Napadački, samo treba da bude ono što već jeste.

Siguran je Larkin da će Micić uspeti u NBA ligi, iako mu je konkurencija u Oklahomi moćna, jer su tu igrači poput Gildžesa Aleksandera i Džoša Gidija.

– Svako ko je igrao u NBA i Evroligi zna da će mu uloga u SAD biti drugačija nego u Evropi. I to može da ga promeni kao igrača. Rekao sam mu da najviše žalim što sam u NBA došao sa razmišljanjem kako igram sa Vinsom Karterom, Šonom Merionom, Dirkom Novickim i takvim asovima, da treba samo da im dam loptu i da se sklonim. Oni su svi bili superzvezde, Ol star igrači, u ligi su bili i po 20 godina, dok sam ja bio samo klinac koji je igrao svoju prvu, drugu ili treću godinu u NBA. Osećam kao da nikada zapravo nisam iskoristio šansu na pravi način, zato sam mu rekao da svaki momenat maksimalno iskoristi.

Ističe Larkin i da Micić nema šta da izgubi u NBA ligi.

– Ne treba da razmišlja kako prvo treba da doda loptu saigraču, jer ako odeš tamo i ne budeš ono što jesi, zažalićeš pre ili kasnije. Jer, šta je najgore što može da ti se desi? Možeš da se vratiš u Evropu i budeš jedan od najplaćenijih igrača, gde god da potpišeš. Zato i treba da igra svoju igru i pokaže se u najboljem svetlu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter