0
Tenis

FOTO:Twitter/ Wimbledon

KARLITOS PORUČIO: ‘Držim Novaka na vidiku!’

Objavljeno: 20.07.23 u 10:20

Da li se rodilo novo rivalstvo?

Iza nas je još jedan Vimbldon, a branilac titule, Novak Đoković nije uspeo u svojoj nameri da nastavi vladavinu na travnatoj podlozi u Londonu. On bi se izjednačio sa Federerom po broju naslov na ovom turniru (8) i došao bi do rekordne 24. grend-slema. U toj nameri sprečio ga je čudesni Karlos Alkaraz koji je u espkom i dramatičnom susretu savladao Novaka 3:2 i došao do svog drugog grend-slema u karijeri.

Mladi Španac je nakon osvojanja Vimbldona je rekao da teško igrati na visokom niovu na svim turnirima tokom godine.

-Teško je igrati na tom visokom nivou tokom godine na svim turnirima, tako da ima mnogo onih koji mogu da me pobede.Imam nezgodan skor sa Ožeom-Alijasimom i još nekim igračima, imam poteškoća jer na kraju svaki protivnik je drugačiji i neki me povređuju više od ostalih. – započeo je.

Dodao da je da ima dosta njih koji mogu da ga nadigraju i pobede.

-Svaki put kad igram sa Sinerom on podigne nivo na sto odsto i moram i ja. Pobeđivao me je i ka sam njega u velikim bitkama. Tu je i Holger Rune, tako da ima mnogo momaka koji mogu da me nadigraju i pobede. To je tenis“, kaže svetski broj jedan. – nastavio je prvi reket sveta.

Takođe, istakao je da drži Novaka na vidiku.

-Znam da će sada svako hteti da me pobedi i to je lepo, ali istovremeno držim Novaka na vidiku. Voleo bih da igram protiv njega još mnogo puta, jer to je neviđen izazov i idalje ga smatram najboljim. Uvek sam mu se divio, gledao sam sate i sate snimaka njegovih mečeva i učio od njega. Nije dovoljno pobediti ga jednom da bi se sve promenilo. Moram to da uradim više puta. – poručio je Karlitos.

Kazao je da uvek uči na greškama.

-Više sam naučio u svemu tome. To je poput meča sa Novakom na Rolan garosu i ovaj na Vimbldonu, učio sam iz grešaka. Svaki put mi se desi nešto što ne bi trebalo, ond naučim iz toga kako bih sledeći put bio spreman i kako se to ne bi ponavljalo. Ne verujem da će mi de ponoviti to što je bilo posle US Opena, jer sam to već posložio u svojoj glavi. – naveo je.

Na kraju je govorio o svom samopuzdanju.

-Moramo gledati realno i biti iskreni. Znam koliko sam dobar igrač i ne mislim da je to arogancija, nego prosto samopouzdanje. Znam koliko je protivnicima teško da me pobede i da moraju da igraju dugo tako dobro da bi me savladali. To je moja vrlina. Radi se o samopouzdanju i znam da sam dobar. – zaključio je Karlos Alkaraz.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter