0
Fudbal

FOTO: Starsport

FIFA OBJAVILA RANG LISTU: Evo na kojoj poziciji se nalazi Srbija!

Objavljeno: 20.07.23 u 10:50

Dobre igre donele boljitak.

Od kako je Dragan Stojković Piksi preuzeo nacionalnu selekciju, ulio je nadu navijačima da dolaze bolji dani za reprezentativni fudbal. Ostvario je odličan rezultat u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Kataru plasiravši se kao prvi direktno ispred Portugala. Na Mundijalu su ‘orlovi’ traljavo odigrali, nisu prošli grupe, ali su za utehu bili najefikasniji tim u grupi.

Što se tiče Lige Nacija obezbeđen je plasman u A diviziju, a ono što svi priželjkujemo već 24 godine je plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Nemačkoj naredne godine. Srbija ima dve pobede nad Litvanijom Crnom Gorom po 2:0 remi sa Bugarskom 1:1, što je odličan učinak. Kada bi se Piksijevi puleni plasirali na ovu smotru, Stojković bi bio heroj nacije.

Nedavno je FIFA objavila novu rang liste, a naša selekcija zauzima 25. mesto, što je isto kao i ranije. Srbija možda nije napredovala, ali zato jeste Meksiko koji je nedavno osvojio GOLD kup. Na vodećoj poziciji je svetski prvak, Argentina, zatim Francuska, Brazil, Engleska i Belgija.

4
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter