0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VELIKI USPEH SRPSKOG ČUVARA MREŽE: Bivši golman Čukaričkog na golu Ol-star tima protiv slavnog Arsenala! (FOTO)

Objavljeno: 19.07.23 u 12:30

‘Mogu samo da zamislim kakva bi histerija vladala oko hotela i na stadionu da je Mesi u našem timu!’

Vašington je mesto odigravanja pravog spektakla zakazanog za noć između srede i četvrtka, u terminu od 02:30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Na velelepnom ‘Audi fildu‘ snage će odmeriti Ol-star tim MLS lige i jedan od najslavnijih klubova sa Starog kontinenta, Arsenal.

Legendarni Vejn Runi sa klupe će predvoditi zvezde američke lige. Englez će na raspolaganju imati imena poput Kristijana Bentekea, Lusiana Akoste, Hektora Erere, Hesusa Fereire, kao i srpskog golmana Đorđa Petrovića.

Reprezentativac naše zemlje i golman Nju Ingland Revolušna biće jedan od glavnih Runijevih aduta na meču protiv Tobdžija.

FOTO: STARSPORT

 

-Presrećan sam zbog činjenice da ću igrati na Ol-star meču. Biće to veliko iskustvo za mene, pogotovo zbog činjenice da će sa druge strane biti Arsenal, jedan od trenutno najboljih timova na svetu. Lepa prilika za sve nas da se pokažemo i da ujedno predstavimo MLS ligu u najboljem svetlu. Sve je trenutno kao u bajci, trener tima svih zvezda je čuveni Vejn Runi, za kojeg sam siguran da će biti jednako uspešan u ovom poslu kao što je bio tokom igračke karijere – poručio je u razgovoru  za Mozzart Sport Đorđe Petrović, a potom se osvrnuo na jedinu ‘manu’ organizacije: 

-Organizatori su želeli da u tim ubace Mesija, međutim nije bilo moguće, još nije ni debitovao za Majami. Da je tu, tek to bi bio spektakl. Nažalost, moj tim Nju Ingland je već odigrao oba ligaška meča protiv Majamija. Prvi put kad je krenula priča oko njegovog dolaska, drugi put kad je potpisao. U tom drugom meču, prodali smo 10.000 ulaznica više, iako Argentinac uopšte nije ni doputovao u SAD. Možda se sastanemo u plej-ofu, ako Majami stigne dotle, sada zaostaju 12 bodova. Ponavljam, velika šteta što nije ovde, privilegija bi bilo deliti svlačionicu sa njim, mogu samo da zamislim kakva bi histerija vladala oko hotela, na stadionu…

Od samog dolaska u klub iz Bostona, sa Banovog brda 2022. godine, američka javnost je fascinirana kvalitetom srpskog golmana. Petrovićeve bravure impresionirale su mnoštvo fudbalskih znalaca, poput čuvenog golmana Breda Fridela i čoveka koji stvara najbolje čuvare mreža, Kevina Hičkoka.

-Iskreno, kad sam odlazio iz Srbije, nisam mogao ni da sanjam da će se sve ovako odvijati. U Evropi nemamo baš najbolju sliku o MLS ligi, uglavnom se smatra da tamo idu velike zvezde da bi uzele novac u smiraj karijere. Ali, uslovi za napredak mladog igrača u ovoj ligi su fantastični, bolji nego u većini evropskih liga, čak i onih koje se smatraju razvojnim.

U ovom trenutku Đorđe je najbolji golman MLS lige sa neverovatnih 99 odbrana na 24 utakmice. Sledeći konkurent, Drejk Kelender iz Majamija, ima čak 13 intervencija manje.

-Amerikanci su robovi statistike, ona im je izuzetno bitna. Ipak, naučen sam da ti podaci ne treba mnogo da mi znače, da je bitnije da se pomogne ekipi, da se ostvari pobeda, a statistika će potom doći sama po sebi. Opet, lepo je pročitati da sam na jednoj utakmici imao deset odbrana, dogodilo se to nedavno protiv Atlante. Iako je većina tih intervencija bila lakša, bilo je i nekoliko onih ozbiljnijih.

Naslovne strane domaćih, ali pretežno inostranih medija, prethodnih meseci krasil su naslovi o interesovanju slavnih velikana za srpskog golmana. Dugo se pričalo da Petrovića žele ljuti rivali, Mančester junajted i Liverpul, ali Đorđe je maksimalno fokusiran na Nju Ingland Revolušn. 

-Bilo je priča o velikim klubovima iz Engleske i na kraju prethodne sezone, ali sam znao da je najbitnije da glavom ostanem u Bostonu. Zadovoljan sam kako branim, kako se sve odvija, a normalno da mi je cilj da se vratim u Evropu. Moje je da budem što bolji pored gola, a ima ko da razmišlja o tome gde ću nastaviti karijeru. Bitno je samo da sledeći korak bude pravi – istakao je Petrović za Mozzart Sport. 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter