0
Vaterpolo

FOTO: STARSPORT

SRBIJA POTOPILA JUŽNU AFRIKU: Naši vaterpolisti ubedljivi i ostvarili prvu pobedu na Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 19.07.23 u 10:25

Odlično izdanje.

Vaterpolo reprezentacija Srbije je ostvarila prvi trijumf na Svetskom prvenstvu Japanu savladavši Južnu Afriku ubedljivim rezultatom 30:5. ‘Delfini’ su ovaj šampionat započeli porazom od Španije, koja brani titulu rezultatom 16:15, ali su sada popravili utisak. Bez obzira što je naša selekcija bila favorit u ovom meču, protivnik je prvi zapretio kada su promašili peterac, odnosno pogodili prečku.

Srbija je prva došla do vođstva kada je Lazić na asistenciju Vučinića smestio loptu u gol i onda eskpresno došli do prednosti od 3:0. Južna Afrika je potom došla do počasnog pogotka i to je sve što su učinili u ovo periodu. Naša selekcija je osam golova, a redom su postizali Janković, Radulović, Jakšić i gotovo svi igrači upisali su se u strelce.

Nastavili su vaterpolisti Srbije u istom ritmu i u naredne tri četvrtine, tako da Afrikanci nisu imali neke ozbiljnije šanse da dođu do pozitivnog rezultata. Naredni susret ‘delfini’ igraju protiv Crne Gore u petak u 5:00.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter