1
ATP

FOTO: STARSPORT

IVAN LJUBIČIĆ: ‘Za mene je Federer najveći, kao Džordan! Novak čas traži ljubav, čas mržnju!’ (FOTO)

Objavljeno: 19.07.23 u 14:15

Hrvat ističe da nije verovao da će Srbin ispisati istoriju tenisa!

Nekadašnji hrvatski teniser, kasnije i trener Rodžera Federera, Ivan Ljubičić, govorio je o tome ko je po njegovom mišljenju najbolji igrač svih vremena.

Ljubičić smatra da je to Švajcarac!

-Ne mogu da pobedim kada se govori o ovoj temi, ha-ha. Možda nisam ni objektivan. Ali za mene je najveći onaj koji je imao najveći uticaj na sport. Ako govorimo o najuspešnijem, onda će to skoro sigurno biti Novak. Osvojio je najviše slemova, najduže je bio broj jedan. Sve statistike su na njegovoj strani, ali postoji razlika između najvećeg i najuspešnijeg – istakao je Hrvat i nastavio: 

-Majkl Džordan nije bio najuspešniji košarkaš, ali svi ga smatraju najvećim. Kako to? Zbog njegovog uticaja na sport. Za mene, to je Rodžer u tenisu. Svako može da ima drugačiji pogled, ne moramo svi da se slažemo. Rodžer je imao svoje velike trenutke, sada je Novakov red, ali to ne čini da Rodžerova karijere bledi. Uvek ćemo govoriti o Velikoj trojci, svako ima svog favorita i to je u redu.

FOTO: STARSPORT

 

Ljubičić je odgovorio šta ga najviše impresionira kod Novaka. 

-Njegova odlučnost, volja, motivacija, vatra u očima. Njegova tvrdoglavost da uvek želi više. I to kako se hrani negativnom energijom. U konstantnoj je potrazi za ravnotežom, svakoga dana. To se oseća svakog dana. Jednog trenutka želi da oseti ljubav i traži je. U drugom mu je već potrebna mržnja i traži je. Uvek traži načine da se stimuliše. Ali, da budem iskren, nikada nisam pomislio da bi mogao da osvoji 23 grend slem titule nikada u životu.

Na kratko pitanje, zašto nije pomislio da će Đoković postati to što jeste Ivan je odgovorio:

-Kao junior je došao na akademiju s Rikardom Pjatijem, gde sam i ja bio. Trenirali smo zajedno mesecima. Naravno da se videlo da ima talente, bio je mobilan i vrlo agilan, ali je tehnički bio prosečan. Bekhend mu je bio dobar, forhend problematičan zbog ekstremnog hvata, a na servisu je bilo mnogo prostora za napredak. U tom trenutku ne bih ni pomislio da će postati najuspešniji. To je veoma impresivno.

 

 

 

0
8

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter