0
Tenis

FOTO: Wimbledon @Wimbledon/ Twitter screenshot

FELISIJANO LOPEZ O ALKARAZU: ‘On će biti jedan od najvećih!’

Objavljeno: 19.07.23 u 13:40

Španac zadivio sve.

Iza nas je još jedan Vimbldon, a branilac titule, Novak Đoković nije uspeo u svojoj nameri da nastavi vladavinu na travnatoj podlozi u Londonu. On bi se izjednačio sa Federerom po broju naslov na ovom turniru (8) i došao bi do rekordne 24. grend-slema. U toj nameri sprečio ga je čudesni Karlos Alkaraz koji je u espkom i dramatičnom susretu savladao Novaka 3:2 i došao do svog drugog grend-slema u karijeri.

Ovo je bio njihov treći meč u karijeri, a Alkaraz sada vodi 2:1 u pobedama. Mnogi mu prognoziraju veliku i uspešnu karijeru, a njegov trener, takođe bivši teniser, Felisijano Lopez rekao je da njegov pulen može i do 15. grend-slem titula.

-Ako uzmem u obzir sve što je već uradio, mogu komotno da kažem da će on biti jedan od najvećih. S druge strane, to je veoma rano reći. Ipak, šta kažete na 15 grend slemova? Kako vam to zvuči? – naveo je.

Istakao je da je veoma retko videti nekog sa 20 godina da ovako osvaja titule i da izazove Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

-Veoma je retko videti nekog sa 20 godina kao Karlos, da osvaja titule, da je u stanju da izazove Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Mi Španci i nismo tako moćna sportska zemlja. Ja sve ovo zovem čudom jer je retkost videti nekog kao što je Karlos, posebno u momentu kada je Rafa u finišu karijere. Ovo je sjajno za španski sport i sve druge jer se retko viđa. – poručio je Lopez.

 

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter