0
Tenis

FOTO: Wimbledon @Wimbledon/ Twitter screenshot

ĐOKOVIĆ NA PRAGU ISTORIJE: Osvajanjem Sinsinatija oboriće rekord star pet decenija!

Objavljeno: 19.07.23 u 08:15

Kralj je još uvek tu.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković je imao priliku na minulom Vimbldonu da se udalji od Rafaela Nada Rodžera Federera po broju grend-slem titula i da se izjednači sa Švajcarcem po broju titula na travi (8), ali ga je u toj misiji zaustavio čudesni Karlos Alkaraz. Prvi reket sveta je savladao Novaka u epskom i dramatičnom meču rezultatom 3:2 i tako osvojio svoj drugi grend-slem i pokazao da je izuzetan talenat.

Naredna prilika Đokovića da osvoji svoj rekordni 24. grend-slem je US Open, međutim, imaće prilike da igra i pre toga i to na Mastersu Sinsinatijumu. Ovaj turninr igraće se sredinom avgusta, a nema sumnje da je Novak jedan od favorita, ako ne i galvni. Ukoliko osvoji on će oboriti rekord star 53 godine, kao najstariji koji je trijumfovao na ovom Mastersu. Rekord za sada drži Australijanac Ken Rouzvol iz 1970. godine sa 35 godine i 19 dana.

Nole je dva puta bio na tronu ovog turnira, a biće drugi nosilac, a neće biti jedini od stare garde, pridružiće mu se i Endi MarejGarl Monfis. 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter