2
Fudbal

goalkeeper Milan Borjan during the Mozzart Super Liga match between Crvena Zvezda and Radnicki 1923 at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 10, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BORJAN OTKRIO KAKO MU JE OD KAKO JE NAPUSTIO ‘CRVENO-BELE’: ‘Čudan je osećaj, izašao sam iz zone komfora!’

Objavljeno: 19.07.23 u 15:10

Teško mu je palo što mora da ode.

Nakon uspešne sezone gde su fudbaleri Crvene zvezde osvojili treću duplu krunu za redom, srateg ‘crveno-belih’ Miloš Milojević napustio je kormilo tog kluba, a umesto njega došao je dugo očekivani Barak Bahar. On je odmah prionuo na posao i njegova prva odluka je bila da Milana Borjana kapitena kluba skloni sa gola. To je mnoge začudilo, ali i samog čuvara mreže koji je otišao na pozajmicu u Slovan Bratisalvu. 

Borjan je u Ljutice Bogdana stigao 2017. godine i može se reći da je legenda kluba, a bio je deo jednog od najuspešnijeg perioda u istoriji Crvene zvezde. Osvojio je šest puta Mozzart Bet Superligu Srbije i tri puta Kup. Svojim sjajnim bravurama je pomogao klubu da igra Ligu šampiona i Ligu Evrope, a postao je jedan miljenika navijača.

Kako se oseća nakon što je napustio svoj voljeni klub, otkrio je za MaxBet Sport rekaviši da čudno posle toliko godina provedenih u Zvezdi ode bilo gde.

– Čudan je osećaj, posle toliko godina u Zvezdi, koje su bile protkane samo uspesima otići bilo gde, ali svi mi u fudbalu treba da budemo profesionalci i da nove izazove i situacije prihvatamo kao sastavni deo naše profesije. Izašao sam posle dužeg vremena iz svoje zone komfora. – istakao je on.

Dodao je imao nekoliko dobrih ponuda, ali da je na kraju izabrao Slovan iz Bratislave.

– Iskreno, imao sam nekoliko zaista dobrih ponuda, ali sam izabrao Slovan iz više razloga. Pre svega, komunikacija koju sam imao sa vlasnikom Ivanom bila je sjajna. Video sam koliko želi da budem deo njihovog tima i to me je ućinilo srećnim. Dobijao sam odlične uslove iz Turske i Saudijske Arabije. Tada nisam još potpisao za Slovan, a za mene je data reč i pružena ruka imala veći značaj od visine plate u drugom klubu. – nastavio je bivši kapiten ‘crveno-belih’.

Naravno nije sam, ima i naših ljudi.

– Ovde je legenda Aleksandar Čavrić, koji je želeo da dođem, kao i fizioterapeut Radomir Mijatović. Zasluge ima i bivši trener Slovana sa kojim sam sarađivao Vlada Radenković. Sve njihove preporuke su mom dolasku otvorile širom vrata. – kazao je.

Pričao je o svom debiju za Slovan i to što su navijači skandirali njegovo ime.

– Pre sedam dana sam debitovao i zaista bio iznenađen prijemom u Slovanu i navijačima koji su nekoliko puta tokom utakmice, kao i na kraju, skandirali moje ime. Hvala im na tome, baš znači. Saigrači su me zaista sjajno prihvatili, sa Čavrom i fiziom provodim slobodno vreme. – naveo je golman reprzentacije Kanade.

Na kraju je poručio da mu nedostaje pritisak usled nošenja kapitenske trake u Crvenoj zvezdi.

– Grad je jako lep i mogu da kažem da se osećam dobro. Možda će meni da nedostaje pritisak koji je bio svakodnevnica usled nošenja kapitenske trake u Crvenoj zvezdi. Svakako mislim da će ovo da bude jedan lep period moje karijere. – zaključio je Milan Borjan.

26
2

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter