0
Košarka

FOTO: Starsport

NBA LIGA, PA NACIONALNI TIM? Petrušev ne želi da propusti Mundobasket!

Objavljeno: 18.07.23 u 18:26

Čeka se konačan spisak.

Uskoro će košarkaška reprezentacija Srbije početi pripreme za Mundobasket. Selektor Svetislav Kari Pešić još uvek nije odredio putnike za Svetsko prvenstvo, ali sve više igrača mu se stavlja na raspolaganje, a njegova odluka se čeka.

Jedan od poslednjih koji je potvrdio svoj odlazak na Mundobasket (ako bude pozvan) jeste Filip Petrušev. On je juče predstavljen kao novo pojačanje Filadelfije i time je obezbedio igranje NBA lige naredne sezone. Ipak, to ga nije omelo da se stavi na raspolaganje selektoru nacionalnog tima.

Filip Petrusev (L) and Facundo Campazzo (R) during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on March 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U danima pred nama, očekuje se da Kari Pešić objavi širi spisak reprezentativaca, a zatim i kraći, neposredno pred Mundobasket.

PETRUŠEV U NBA

Doskorašnji centar Crvene zvezde, Filip Petrušev, novi je košarkaš Filadelfije 76-ers. Srpski reprezentativac je potpisao dvogodišnji ugovor i stavio se na raspolaganje novom treneru, Niku Nursu.

Filip je u Letnjoj ligi prosečno beležio 12,5 poena i 4,5 skokova, što se dopalo sportskom sektoru slavne NBA franšize.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter