0
ATP

FOTO: STARSPORT

DAMIR DŽUMHUR ZA HS O SVEMU ŠTO SE DOGODILO U BAŠTADU: ‘Zabolele su me takve reči, na šta su indirektno aludirali!? Nisam mogao da stojim, a kamoli da igram meč!’ (FOTO)

Objavljeno: 18.07.23 u 08:15

Iskusni teniski as je primoran da preda meč zbog obnovljene povrede leđa!

U okviru poslednje runde kvalifikacionog ciklusa za učešće na Otvorenom prvenstvu Švedske u Baštadu, najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur, predao je meč Filipu Mišoliću iz Austrije. 

Ovaj meč je privukao veliku pažnju medija zbog činjenice da se Damir na ovakav potez odlučio već u prvom gemu, posle samo jednog odigranog poena. Javnost je ostala u čudu zašto je bitka trajala samo tri minuta, ne znajući da je za Džumhura ista bitka počela sat vremena uoči početka susreta.

Džumhur, trenutno 169. teniser na ATP listi, samo dan ranije savladao je Italijana Frančeska Maestrelija posle gotovo tri sata nadigravanja. Osećao se odlično sve do zagrevanja uoči susreta, kada je na veliko iznenađenje (negativno) osetio snažan bol u kičmi. Dao je Damir maksimum kako bi, kao po običaju, izašao na teren i borio se do poslednjeg poena. Uprkos pomoći od strane lekara i fizioterapeuta, teniser nije izdržao duže od jednog poena.

FOTO: STARSPORT

 

Naslovi pojedinih medija, kao i komentari, prilično su pogodili Damira koji je reagovao putem Instagrama i osudio neistinite natpise.

Momak iz Sarajeva je nastavio da kuburi sa bolovima i posle izlaska sa terena, ali to ga nije omelo da se javi na prvi poziv HotSporta i otkloni sve dileme o tome šta se dogodilo u Baštadu.

DDŽ: Sve je veoma ružno ispalo! Mislim da je jako loše što je napisano na takav način. Ništa specijalno se nije dogodilo. U tenisu je viđeno koliko god hoćete ovakvih situacija. Jednostavno, uoči početka meča, tokom zagrevanja, ‘presekla’ su me leđa.  Juče sam imao dug meč, koji je trajao tri sata, a posle toga je sve bilo u najboljem redu. Međutim, oko sat vremena pre početka meča, prilikom jednog udarca osetio sam jak bol. Leđa su me toliko zabolela da nisam mogao da se pomerim. Odmah sam otišao kod fizioterapeuta i popio lekove protiv bolova. Usledilo je kratko poboljšanje, olakšavajući trenuci. Pomislio sam da bih možda i mogao da igram. Igrač sam koji se ne voli da se preda bez borbe, kakvo god da je stanje. Pomislio sam, možda će biti bolje kada proradi adrenalin i kada lekovi počnu da deluju – otkrio je iskusni teniski as iz Bosne i Hercegovine i nastavio: 

DDŽ: Ipak, prvi poen i već nekoliko izmena u stanju. Protivnik je odigrao kratku loptu, pokušao sam da istrčim do mreže i ponovo me je ‘preseklo’. Nažalost, ovaj put još gore. Ponovo sam pokušao da serviram, ali tada je već bilo jasno da nema nikakve šanse da mogu uopšte da stojim, a kamoli da igram dalje. Preostalo je samo da odem do mreže, pružim ruku i predam meč. Konsultovao sam se i sa fizioterapeutom i sa doktorom… Rekli su da ako osetim da mogu, onda treba da pokušam. Svejedno je da li ću predati meč pre početka ili nakon prvog poena. Nikoga nisam oštetio! Ponavljam ponovo, ali važno je. Juče sam odigrao tri sata dugačak meča, do kraja, pobedio i osećao se sasvim dobro.  Sve se naglo promenilo. Jednostavno, desilo se, ni prvi, ni poslednji put. Nadam se ipak meni poslednji put ha-ha. Ali vrlo se često ovo događa u sportu uopšte, a pogotovo u tenisu. Neizbežno je i verovatno će opet biti takvih situacija u mom slučaju, iako niko ne priželjkuje takve pojave. Situacija kod mojih leđa nije tako blistava. Iza mene je čitav istorijat povreda leđa. Sve zavisi, oporavak nekada traje samo tri, četiri dana, a nekada potraje znatno duže. Diskovi su takvi da nikada ne znate kada će biti u dobro stanju. Trenutno ne mogu ni da stojim, ni da hodam, a igranje meča je u domenu mašte…

Damir se potom direktno osvrnuo na ono što ga je najviše razočaralo, a tu su kako navodi pojedini naslovi po završetku meča. 

DDŽ: Generalno zaista ne obraćam pažnju na tekstove o meni. U ovom slučaju mi je najviše zasmetalo, čak malo i zabolelo, ono što sam pročitao u jednom naslovu. ‘Povreda ili nešto drugo’, to je pisalo. Šta je to nešto drugo? Na šta se indirektno aludira? To je jako ružno zaista. Ne želim da se takve stvari pišu o meni. Zato sam tako reagovao putem Instagrama, mislim da je to sasvim u redu. Imam pravo na to kada se radi o meni. Želim da branim svoje ime na taj način, jer smatram da barem toliko poštovanja zaslužujem da se ne piše na takav način o meni – zaključio je Damir Džumhur u razgovoru za HotSport. 

FOTO: Instagram screenshot
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter