0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREME JE ZA NOVI IZAZOV – IVANOVIĆ VODIO KRAGUJEVČANE DO PLEJ-OFA, PA NAPUSTIO RADNIČKI: ‘Najveće klupsko bogatsvo su navijači! Želim da iskoristim najbolje godine i ponovo zaigram u inostranstvu!’ (FOTO)

Objavljeno: 17.07.23 u 09:20

Iskusni defanzivac pažljivo bira novu destinaciju!

Retki su oni među fudbalskim fanaticima i zaposlenih u sportskim krugovima naše zemlje, koji su verovali da će kragujevački Radnički sezonu završiti u gornjem delu tabele elitnog društva. Daleko od Evrope, ali u samom superligaškom kremu, minulu takmičarsku godinu kraju su priveli izabranici Dejana Joksimovića.

Osma pozicija zadovoljila je apetite odanih navijača, a generaciju iz sezone 2022/23 učinila miljenicima kragujevačke publike.

Uspeo je Radnički da afirmiše izdanke omladinskog pogona, a najveći teren na leđima izneli su iskusni pojedinci i povratnici na srpsku fudbalsku scenu.

FOTO: STARSPORT

 

Prekaljeni defanzivac, Filip Ivanović, ne samo da je opravdao očekivanja uprave kluba, nego je sjajnim partijama uspeo i da ih nadmaši. Pouzdani štoper je u tandemu najpre sa Cvetinovićem, a potom sa iskusnim Milanom Mitrovićem, činio pravi bedem ispred gola mladog Stojana Lekovića.

FI: Radnički je po imenu i tradiciji jedan od najvećij fudbalskih klubova u Srbiji, koji poseduje ogromno bogatstvo, a to su navijači koji su uvek uz svoj voljeni klub. Svi mi igrači dolazimo i odlazimo, ali navijači su definitvno najveće blago. Stvar je vrlo jasna, Kragujevac navija za Radnički! Bila mi je velika čast igrati u dresu Radničkog i biti kapiten jednog takvog kluba. Istina je da su prognoze uoči prethodne sezone bile obojene pesimizmom, ali od starta smo bili ubeđeni da možemo i neprestano smo verovali u ono što radimo. Verovali smo da će kvalitet isplivati na površinu i pored oscilacija koje su sasvim normalne. Od uprave, preko trenera i igračkog kadra, svako je svoj posao odradio na najbolji način, pa je sezone bila veoma uspešna. Ponosan sam na ceo klib koji na svim poljima svakodnevno raste.

Ivanović, koji je od finiša sezone slobodan u izboru nove sredine, najlepšim rečima govorio je o saigračima i sportskom sektoru velikana iz Šumadije.

FI: Za Mitrovića imam samo reči hvale! Veliki profesionalac i posvećen momak! Njegovim dolaskom na polusezoni doneo nam je veću čvrstinu u odbrani. Moram da spomenem i Cvetinovića koji je činio tandem sa mnom u prvom delu sezone. Takođe odličan čovek i veliki profesionalac, koji je svojim znanjem doprineo da ostvarimo ciljeve. Često se šalim kako sam uspeo da ga prodam u 34. godini. Ne mogu da zaboravim ni mlade igrače, Miličića i Tomovića, talentovane fudbalere… Pitanje je trenutka kada će izrasti u ozbiljne igrače. Pred njima je svetla budućnost, a to je pravi pokazatelj predanog rada u omladinskoj školi.

Štoper koji je tokom bogate karijere nosio dres Hajduka iz Beograda, Zvezdare, beogradske Lokomotive, Bežanije, Sloge iz Petrovca, Inđije, Radnika iz Surdulice, Šabaha iz Bakua i Teute, veruje da će uprkos težini zadatka Radnički u najmanju ruku ponoviti prošlosezonske rezultate.

FI: Kažu da je teško ponoviti prošlosezonski uspeh, ali verujem da će direktori Konotar i Perović odraditi dobar posao kada je u pitanju igrački kadar. Nadam se da će trener Joksimović imati priliku da koristi svoje modele igre kao i do sada. Radnički ima jednog od najboljih trenera u ligi, čoveka sa jasnom vizijom i planom igre. Uz kvalitetan stručni štab koji je okupio Joksimović zaista obavlja odličan posao i klub je napravio pravi potez njegovim angažmanom. Vreme će pokazati sve, a utisci se sabiraju na kraju sezone. Želim im da naredna godina bude još uspešnija od prethodne.

Filip se četiri sezone dokazivao na evropskim terenima ( u dresu Šabaha i Teute)  i smatra da je pravi trenutak da karijeru ponovo nastavi u inostranstvu. Nekoliko ponuda je već stiglo na Ivanovićevu adresu, ali defanzivac čeka onu pravu kako bi stavio paraf na ugovor. 

FI: Želim da iskoristim najbolje fudbalske godine i odigram još nekoliko sezona u inostranstvu. Fizički se osećam sjajno, dominantno. Znam da još dugo mogu igrati na visokom nivou. Ponude svakodnevno stižu, ali i dalje nisam presekao. Ko bude pokazao najveću želju u interesovanje za mene, tamo ću nastaviti karijeru.

FOTO: STARSPORT

 

Crvena zvezda, TSC i Čukarički su sigurni predstavnici Srbije na evropskoj sceni, dok će Partizan i Vojvodina pružiti maksimum kako bi im se pridružili putem kvalifikacija. Ivanović navija za sve srpske klubove i ističe da se kvalitet ne dovodi u pitanje, te da je i sreća neophodan faktor za uspeh na tako velikoj smotri.

FI: Srpski fudbal je u velikom usponu, imao sam priliku da se uverim u to. Klubovi su napredovali na svim poljima i sve više igrača iz inostranstva dolazi u Superligu. Infrastruktura i tereni su veliki problem, ali nadam se da će se još više raditi na tom polju. Verujem u naše klubove, svi imaju kvalitet da ostvare značajne rezultete. Potrebno je i malo sreće pri žrebu, ali želim im puno sreće u Evropi. Nebitno je ko za koga navija, moramo se držati zajedno i pomagati jedni drugima koliko možemo. Svi smo mi Srbija – zaključio je Filip Ivanović u razgovoru za HotSport. 

 

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter