0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PORAZ ORLOVA NA STARTU SVETSKOG PRVENSTVA: Podmlađena Srbija ozbiljno parirala najvećem favoritu!

Objavljeno: 17.07.23 u 16:22

Malo je nedostajalo za preokret!

Srbija je poražena na startu prvenstva od Španije (14:16)  koja je po mnogim procenama najveći favorit za osvajanje prvog mesta.

Meč sa dosta oscilacija, bilo je momenata dobre igre ali i padova u odbrani, pre svega zbog kvaliteta protivnika. Videlo se međutim da bi Srbija mogla kako se prvenstvo bude odvijalo da igra sve bolje. Sledeći meč je sa Južnom Afrikom u sredu u 9 ujutri

Počelo je jako dobro sa odličnom odbranom i strpljivim napadom. Španci nisu imali ni priliku za smišljeniji napad a na drugoj strani je Strahinja Rašović je dva puta matirao protivničkog golmana. Rivala je probudio Granados. Prvi put sa igračem više, drugi put sa dva igrača više i potom posle katastrofalne greške odbrane koja je najboljeg španskog igrača ostavila samog.

Srbija svog igrača više nije iskoristila. Centri su bili odlično pokriveni, napad je ostao na šutu iz daljine, bez prave opasnosti. Španci su se potpuno razigrali, Perone iz kontre , Granados, Bustos su imali rešenje u svakom napadu. Rival je vodio 7:2 tri minuta pre poluvremena, bio je trenutak da Stevanović zatraži tajm aut jer je malo toga polazilo za rukom srpskom timu.

Konačno je Rašović prekinuo seriju Španaca 7:0. Smanjio je prvo 2,50 pre poluvremena, a posle 30 sekundi je iz peterca nagradio Jakšićev trud.Protivnički igrači su čuvali prednost, igrač više je delovao moćno. Malarah je pogodio za 8:4. Do poluvremena je Jakšić smanjio a odbrana je izdržala dva izgledna španska napada.

Treća četvrtina je bila u znaku strelaca, po pet lopti u obe mreže. U prvom minutu nastavka Perone iz daljine, zatim iz kontre je obezbedio velikih 10:5.Usledio je tada jako dobar period srpske igre. Jakšić i Drašović su smanjili, odbrana je bila bolja. Još dva gola sjajnog Rašovića su doneli prihvatljiv minus 9:12. Pripuštene su prilike da se vratimo još više , pa je Maljarah je 30 sekundi pre poslednjeg odmora iz daljine vratio četiri gola viška. Dobru igru u četvrtini je krunisao Ranđelović pet sekundi pre kraja trećeg dela. Sve je u tih osam minuta delovalo dobro.

Španija je sve dileme, ako ih je bilo, rešila u prva tri minuta poslednjeg dela sa tri gola. Tih 16:10 je bilo nedostižno. Učinjeno je ipak sve da poraz bude častan i to je delovalo dobro. U tome su potpuno uspeli. Radulović je lepim golom a zatim i asitencijom zapaženom Jakšiću doprineo smanjenju rezultata. Dva minuta pre kraja Stevanović je tražio tajm aut. Stigao je igrač više i lepa akcija za gol Lazića , na kraju smo videli majstorija Jakšića koji je iskoristio opuštenost rivala. Bila je prilika i da se u poslednjem minutu potpuno ugrozi pobeda Španije ali jedna čudna odluka sudija je bila protiv srpskog napada. Ostalo je 16:14 za Španiju. Ima tu elemenata koji su pokazali podizanje srpske igre pre svega u voljnom elementu.

Srbija – Španija 14:16 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3)

Bazen Marina Mesi. Sudije: Margeta (Slovenija), Kolombo (Italija). Igrač više: Srbija 6 (5), Španija 11 (8). Peterci: Srbija 2 (2), Španija 1 (0).

SRBIJA: Mišović, Radulović 1, Radulović 6, Ranđelović 1, Lazić 1, Milojević, Drašović 1, Jakšić 4, Janković, Ubović, Vučinić, Martinović, Mitrović.

ŠPANIJA: Agire Rubio, Munariz 1, Granados 5, Sanahuja 1, De Toro, Larumbe, Famera 1, Kabanas, Taul, Perone 4, Malarah 3, Bustos 1, Lorio.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter