1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ONI SU NAS NAVIKLI NA MEDALJE: Orlovi sa sedam debitanata na Svetskom prvenstvu, evo gde i kada možete gledati prenos meča Srbija – Španija!

Objavljeno: 17.07.23 u 09:50

Novi izazovi za ekipu Uroša Stevanovića!

Srpski vaterpolisti danas, utakmicom protiv prvaka sveta Španije, startuju na planetarnoj smotri u Fukuoki. Upravo u ovog gradu pre 22 godine Jugoslavija i Španija su igrali finale Svetskog prvenstva. Španci su tada slavili sa skromnih 4:2.

Utakmica počinje u 13.30 po našem vremenu, a prenos meča možete gledati na Prvom programu Radio-televizije Srbije, kao i na TV Arena Sport Premium 1 kanalu. 

Srbija i Španija su od 2006. odigrali više vrhunskih utakmica. U rangu borbe za bronzu u Melburnu 2007, finala u Rimu 2009 , zatim evropskog finala u Barseloni je i meč olimpijskog polufinala u Tokiju. Srbija je od ovih susreta izgubila samo na peterce 2007. u Melburnu i tako ostala bez bronzanog odličja.

Ali u poslednje vreme u celini Španija je uspešnija. Pobedama u četvrtfinalu je zaustavila Srbiju na SP u Gvandžuu 2019, EP u Budimpešti 2020, pobedila je u grupi na Olimpijskim igrama, a Srbija se zasladila jedino istorijskim trijumfom u polufinalu Igara.

Dve godine kasnije, Srbija je u Fukuoku došla sa sedmoricom igrača koji će prvi put osetili čar Svetskog prvenstva, imaće u sastavu kvintet iz Tokija (Mitrović, Ranđelović, Jakšić, Lazić, Rašović), mlade igrače poput Martinovića, Mišovića, Dimtrijevića, Gavrilovića, Milojevića koji su budućnost našeg vaterpola.

– Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna,pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja. Isto je važno da odigramo najbolje što možemo i u dobrom raspoloženju nastavimo takmičenje – kaže najiskusniji srpski reprezentativac golman Mitrović.

Sava Ranđelović je vatreno krštenje imao u Kazanju 2015 i odmah je osvojio zlato. I u njegovom folderu su brojne kvalitetne utakmice sa Španijom.

– Odlična ekipa u kojoj se tačno zna ko šta radi. Perone, Munariz i Granados su perjanice. U svakoj utakmici sa njima smo imali šanse. Ne treba nam pritisak, tek je prva utakmica na prvenstvu. Da se osetimo i odigramo najbolje što možemo-ističe pouzdani srpski bek.

I na kraju, u uvodnoj najavi Nikola Jakšić, kapiten ekipe dodaje:

– Vidim da mnogi ne veruju ali su naše ambicije uvek iste. Idemo da budemo najbolji, da osvojimo medalju. Ogroman je motiv, želja da se u svakoj utakmici da maksimum. Ako budemo igrali kako znamo mi ćemo se pitati za ishod utakmice. Nema šta da se priča oko Španije. Rezultati i igre govore sve, prvi su favorit. Ali u bazenu to ništa ne znači. Svako ima svoje adute a ponavljam u svaki meč ulazimo da samo sve od sebe i naravno da pobedimo.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter