1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT EKSLUZIVNO OTKRIVA: Poznato šta se zaista desilo na sednici Skupštine ABA lige, ni reči o izbacivanju Crvene zvezde!

Objavljeno: 17.07.23 u 19:40

Pregovori su tekli u mirnom tonu, bez rasprava i otpužbi!

U ponedeljak tokom dana održana je redovna sednica Skupštine Admiral bet ABA lige. Predstavnici organizacije i klubova okupili su se u sedištu takmičenja, u prestonici Hrvatske.

Iako su brojni beogradski mediji izvestili da je današnja sednica izazvala veliku buru, te da su pojedini klubovi na čelu sa Partizanom tražili izbacivanje Crvene zvezde iz takmičenja, u Zagrebu se razgovaralo u potpuno suprotnoj atmosferi.

Kako HotSport saznaje iz pouzdanih izvora, nije bilo ni reči o izbacivanju bilo kojeg kluba iz najkvalitetnijeg ranga regionalnog takmičenja.

Naime, kako je ABA liga kao organizacija u vlasništvu klubova učesnika, tema sednice uoči nove sezone bili su statuti klubova i većanje o društvenim ugovorima lige.

Svi učesnici takmičenja ujedno poseduju i udeo u vlasništvu istog. Po dosadašnjim pravilima, svaki tim koji ispadne u niži rang (ABA 2) gubi udeo vlasništva, dok njegovu ulogu preuzima šampion ABA 2 lige.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se klubovi izjasne do petka, do 23 časa i 59 minuta, o tome da li i dalje žele da učestvuju u vlasništvu takmičenja. Klubovi su u obavezi da do spomenutog termina dostave pisanu izjavu (zvaničan dokument) o saglanosti ili nesaglasnosti.

Nastavak sednice zakazan je za naredni ponedeljak, 24. juna na istoj lokaciji. 

35
6

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter