1
Domaći fudbal

Guelor Kanga i Djordje Ivanovic Kup Srbije, Crvena Zvezda - Cukaricki, finale Srbija 17.5.2023 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ĐORĐE IVANOVIĆ PORUČIO: ‘Igrao sam u Evropi, nije to novina za mene!’ (FOTO)

Objavljeno: 17.07.23 u 18:50

Njegovo internacionalno iskustvo dobrodošlo je ‘brđanima’.

Đorđe Ivanović je jedan od retkih igrača Čukaričkog koji je nastupao u grpnoj fazi nekog od evropskih takmičenja. Momak rođen u Vukovaru 1995. godine odigrao je jedan meč za Partizan u Ligi Evrope u sezoni 2017/18 i još dva dve sezone kasnije. Ima Ivanović i osam mečeva u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i šest u kvalifikacijama za Ligu konferencije, od toga četiri u dresu Čukaričkog prošle sezone.

Sa tim pedigreom biće jedan od iskusnijih u timu sa Banovog brda. Pored njega, u grupnoj fazi Lige konferencije dva meča je odigrao Vukašin Jovanović, koji ima i jedan nastup u ovoj fazi Lige Evrope, dok je dva meča u grupnoj fazi Lige Evrope zabeležio Miladin Stevanović, a jedan u istom takmičenju Luka Adžić. Svima ostalima učešće u ovoj fazi grupne faze Lige Evrope ili Lige konferencije biće vatreno krštenje.

FOTO: Starsport

– Igrao sam u Evropi, nije to novina za mene, ali je svakako drugačije zbog činjenice da sada Čukarički ima obezbeđenu grupnu fazu jednog od dva takmičenja. Ranije sam sa Partizanom kroz kvalifikacije dolazio do ove faze, sada imamo zagarantovanih šest mečeva u grupi, prethodno dva u plej-ofu za Ligu Evrope, posle kojih će biti poznato i u kom takmičenju ćemo nastupati. – kazao je na startu razgovora Đorđe Ivanović.

Pre dolaska u Čukarički, Ivanović je nastupao u inostranstvu, igrao je za Olimpiju i Maribor u Sloveniji, odnosno Šahtjor Soligorsk iz Belorusije.

– Dosta toga se u srpskom fudbalu promenilo. Prošla sezona je svakako generalno bila uzbudljivija, treće mesto je mnogo donosilo. Uglavnom su glavnu reč vodili Crvena zvezda i Partizan. Sad smo se i mi umešali u tu trku, takođe TSC i Vojvodina, bilo je zanimljivije do samog kraja. Ivanović je dao značajan doprinos odličnim rezultatima Čukaričkog u prošloj sezoni, u 43 meča postigao je 11 golova, imao je i šest asistencija.

Moglo je bolje! – kazao je odmah na startu Ivanović, koji je potom nastavio:

– Nije bilo loše, ali znam koliko i šta mogu. Očekujem da će ove sezone biti dosta bolje. Isto važi i za čitavu ekipu. Dosta igrača se promenilo sa početka prošle sezone, u klub je stigao i novi trener. Bilo je potrebno vremena da se svi prilagodimo jedni na druge i na zahteve stručnog štaba. Baš iz tog razloga smatram da će sada biti lakše.

Ivanović je istakao da će za srpski klupski fudbal velika stvar biti što će ponovo Super liga dati pet predstavnika u međunarodnim takmičenjima.

Drago mi je da će Srbija imati i u sezoni 2024/25 pet predstavnika u Evropi i da će treće mesto ponovo garantovani plasman najmanje u grupnu fazu Lige konferencije. Cilj je jasan, da budemo još bolji nego prošle sezone, da plasman bude makar jednak prošlogodišnjem. – kazao je Ivanović, koji se potom osvrnuo na najveće rivale:

– Zvezda se baš pojačala, imaju „svežu krv“ posebno sa novim trenerom. Partizan je Partizan, suvišno je govoriti o toj ekipi, siguran sam da će se izboriti sa problemima. TSC je doveo dobre igrače, godinu dana su iskuniji, imaće godinu dana više samopouzdanja. Vojvodina ima tradiciju, i oni su doveli kvalitetne igrače, dobra im je situacija u klubu. Opet, mi se dosta pitamo.

FOTO: Starsport

Svestan je Ivanović i da će Čukarički biti motiv više za ostale rivale.

– Neće biti neke preterane razlike. Već godinama unazad Čukarički je motiv više za sve, ekipa je tri prethodna prvenstva završavala na trećoj poziciji, što ne može da bude slučajno. Već Čukarički ima taj renome. I mi kad igramo protiv dobrog kluba, to nam je uvek motiv više.

O mečevima za plasman u Ligu Evrope je prerano govoriti, s obzirom na to da je žreb tek 7. avgusta, a da je trenutan spektar mogućih rivala prilično raznolik.

– Rano je pričati, videćemo ko će nam biti rival u plej-ofu za Ligu Evrope. Ko god da bude sa druge strane, biće teško. Jasno je da klub nema iskustva na ovom nivou, ali svi igraju fudbal, ni nas niko neće smeti da potceni. Želimo da ostavimo trag u Evropi i pre svega cilj je da ne razočaramo.

Na kraju, Ivanović je otkrio da je sa Čukarički potpisao dugoročni ugovor i da bi saradnja mogla da potraje.

– Još najmanje tri godine. Kao pionir, potpisao sam ugovor na četiri godine prošlog leta – našalio se Ivanović, koji je potom nastavio:

– Nije ugovor na duže staze za mene novina, ranije sam potpisao za Partizan na četiri godine, za Olimpiju na tri, za Soligorsk na tri i po. Ne volim da menjam sredine tek tako, posebno što prva godina uglavnom ode na adaptaciju. Ponavljam, očekujem da ova sezona bude još bolja, maksimalno ću se truditi, zbog sebe i zbog kluba. – zaključio je.

FOTO: Starsport
1
0

1 Komentara

  1. Danas bi Djordje Ivanovic realno gledano za ovakav Partizana bio misaona imenica tj preveliki zalogaj da ga zele vratiti nazad.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter