0
Košarka

(190909) -- SHENZHEN, Sept. 9, 2019 (Xinhua) -- Aleksandar Petrovic, head coach of Brazil, reacts during the group K match between the United States and Brazil at the FIBA World Cup 2019 in Shenzhen, south China's Guangdong province, on Sept. 9, 2019. (Xinhua/Xu Chang)

ACA TRICA HVALI BRAZILCA: Odličan potez za zvezdu, rođeni je lider, može mnogo da pruži!

Objavljeno: 17.07.23 u 15:11

On ga poznaje sjajno.

Brazilski košarkaš Jago Mateus, potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom. Za ljubitelje košarke sa ovih prostora ne baš atraktivno ime, ali evo šta o tome ima da kaže Aca Petrović, koji je sarađivao sa plejmejkerom u Brazilu.

Prvi put sam ga upoznao, mislim da nije imao još ni punih 17 godina, prvu stvar koju sam uradio kada sam postao selektor Brazila je da malog Jaga stavim na mesto startnog plejmejkera ekipe. Počeo je protiv Čilea i u narednom godinama je pokazao ko je i šta je. Rođeni je lider, razmišlja kao plejmejker„, počinje Aleksandar Petrović razgovor za Mozzart Sport i u dahu nastavlja:

Nema puno igrača u Evropi kao što je on. Ako kao trener želite brzo neke poene, onda kažete Jago treba mi to i to… On je uvek spreman. Možda su to asistencije, opet je spreman, vidi sve na terenu. Istina, njegovo ime u ovom momentu nije toliko atraktivno kod navijača, naročito posle igrača kao što su Šabaz Nejpir, Teodosić ili ostali, ali verujte mi na reč, ovo je izvanredan potpis Zvezde, veliku stvar su napravili„.

Verujte mi na reč, on bi bio u NBA ligi da je viši. Ima oko 175 centimetara, stasom je uvek najmanji na terenu, ali harizmom, srcem je često najveći. Pravi lider tima sa loptom u rukama.“

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter