0
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

EMOTIVNI ĐOKOVIĆ KROZ SUZE: Možda sam ovako trebao da izgubim i neke druge mečeve, ali sad se okrenulo!

Objavljeno: 16.07.23 u 20:19

Emotivno je doživeo poraz.

Karlos Alkaraz je savladao Novaka Đokovića u velikom finalu Vimbldona. Španac je posle četiri sata i 46 minuta slavio sa 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4). Meč karijere odigrao je Karlos, pogađao je doslovno sve što je odigrao i pitanje da li će neko u budućnosti odigrati toliko dobar meč.

„Nije bilo baš dobro za mene, ali jeste za Karlosa. Moram da počnem sa čestitkama Alkarazu, kad je trebalo da odservira za pobedu odigrao je neverovatne udarce, to je bilo sjajno, svaka čast. Mislio sam da ću imati probleme sa tobom na šljaci i betonu, ne na travi, ali se ove godine i to promenilo. Neverovatan je način na koji si se prirperio za tu podlogu. Čestitke tebi i tvom timu“, kazao je Đoković, koji je potom dodao:

„Ne volim da izgubim meč na ovakvom nivou, ali moram da bude veoma zahvalan jer sam mnogo titula i teških mečeva dobijao, na primer protiv Federera u finalu 2019. godine, kad sam spasao dve meč lopte. Možda je trebalo neke druge mečeve da izgubim, evo sad se to okrenulo“.

Bio je Đoković sportski nastrojen, uz poruku da je izgubio od boljeg igrača.

„Teško je posle ovakvog poraza, kad sam bio ovako blizu. Ali, ovo su momenti za koje radimo, da igramo na velikoj sceni. Ovo je samo još jedan veliki meč u istorijskim knjigama. Izgubio sam od boljeg igrača, čestitam mu, idemo dalje, još jače“.

6
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter