0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

BANJA ŽDRELO DOMAĆIN SPORTSKIH IGARA MLADIH: Poznato ko ide na međunarodnu završnicu!

Objavljeno: 16.07.23 u 14:42

U Banji Ždrelo u Petrovcu na Mlavi nastavljeno je druženje najboljih Simovaca Srbije.

Već je poznato ko će na Međunarodnoj završnici predstavljati tim Srbije u atletici, rukometu, odbojci na pesku, malom fudbalu kao i na turniru Lino između dve vatre.
Na sportskim terenima ovih dana održana su još dva turnira, u stonom tenisu i MIS odbojci. Po pravilniku takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, prvoplasirane ekipe u odbojci i po dva najbolja takmičara u stonom tenisu putuju na Međunarodnu završnicu u Split.

Na finalnom MIS turniru u odbojci igrana su uzbudljiva finala i u konkurenciji dečaka i u konkurenciji devojčica. U oba slučaja igrao se treći, odlučujući set. U ženskom finalu igrale su prošlogodišnje učesnice Međunarodne završnice u Splitu, odbojkašice „Borca“ iz Čačka i ekipa „Štrand volej“ iz Novog Sada. Čačanke, koje su u polufinalu pobedile ekipu „Partizana“ dobile su prvi set, međutim nastavak igre doneo je preokret u igri Novosađanki, koje su na kraju slavile. Put ka fanilu OK „Štrand volej“ bila je pobeda nad odbojkašicama „Napredka“ iz Kruševca.

FOTO: SIM

Kod dečaka za put u Split igrali su Požarevljani i Zrenjaninci. Posle preokreta u prvom setu slavili su odbojkaši „Proletera“ iz Zrenjanina. U neizvesnom drugom setu, ekipa „Feniksa“ iz Požarevca je izjednačila. U trećem, odlučujućem setu, dečaci iz Požarevca od početka su poveli i čuvali tu prednost do kraja utakmice i tako se okitili zlatnim medaljama i obezbedili učešće na završnici Igara u Splitu. Treće mesto na MIS turniru u odbojci osvojila je ekipa „Kraljeva“, dok su četvrti bili odbojkaši „Smedereva“.

Kada je reč o stonom tenisu, u kategoriji dečaka i devojčica 2011. i mlađi plasman na dalje takmičenje obezbedili su Emili Miul (Nikolinci), Ivona Masal (Dobanovci), Branko Dragoljević (Novi Sad) i Boris Pantović (Kragujevac), dok su u kategoriji 2008. i mlađi slavili Slađana Knežević (Čelarevo), Teodora Miul (Nikolinci), Marko Milanović (Pančevo) i Ignjat Jakovljev (Novi Sad).

FOTO: SIM

Nagrade za fer-plej dobili su odbojkašica „Štrand voleja“ Dunja Rađenović i odbojkaš iz ekipe „Proleter“ iz Zrenjanina Dušan Žečić. Mentorka kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ psihološkinja Biljana Lajović posebno je kao fer-plej ekipu istakla odbojkašice „Partizana“.

Do kraja Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostalo je još da se odigraju Coca-Cola kup, najmasovniji amaterski turnir u malom fudbalu za dečake i devojčice u Evropi, turnir u šahu i Millennium team turnir u tenisu.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. U Igrama, potpuno besplatno na svim nivoima takmičenja, učestvuju deca iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter