0
ATP

FOTO: STARSPORT

VREME JE ZA SRPSKI INAT U REŽIJI ĐOKOVIĆA: Novak igra protiv Alkaraza, publike, sudija i organizatora!

Objavljeno: 15.07.23 u 16:15

Sam protiv svih.

Najbolji sprski teniser Novak Đoković je juče u svom 46. polufinalu na grend-slem turnirima savladao Janika Sinera i plasirao se u deveto finale Vimbldona. Nole brani titulu, a ako osvoji izjdnačiće se sa Rodžerom Federerom po broju naslova u Londonu (8), a za to će mu biti prepreka Karlos Alkaraz koji je demolirao Danila Medvedeva sa 3:0.

Naravno, na svakom turniru Novak trpi nepravdu i neku vrstu netrpeljivosti od strane publike, sudija, pa i organizatora. Setimo se US opena, kada je diskvalifikovan sa turnira jer je pogodio lopticom jednu od pomoćnih sudija, naravno i drugim teniserima se to dešavalo, ali nisu doživeli tu sudbinu. Nakon toga, je doživeo strašnu neprijatnost od vlasti iz Australije kada su ga deportovali jer nije vakcinisan i držali u migraocionom kampu.

I sada na Vimbldonu gde su mu zviždali tokom meča sa Sinerom i samih Britanaca, jer je njihov list ‘Tajms’ objavio Novaka na naslovnoj strani uz naslov Đoković ružno pobeđuje. A koji je odgovor Novaka? Pa naravno, rad, rad i samo rad. Osvojio je Australijan Open i posle svega što je doživeo, a sada na Vimbldonu? Plasirao se u finale i ima priliku da osvoji svoj 24. grend-slem. 

Đoković je kako kažu ‘menatlna planina’ i njegov odgovor kritičarima kojih je i previše su pobede i taj čuveni srpski inat. U nedelju od 14 časova, Nole ne igra samo protiv Karlosa Alkaraza, već protiv Britanaca, publike, sudije i ostalih kritičara. Trijumfom se vraća na prvo mestu ATP liste i biće apsolutni vladar belog sporta.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter