0
ATP

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ OTKRIO DA POSTOJE DVA NOVAKA: ‘Mentalno je jači ovaj stariji, dok je mlađi…!

Objavljeno: 15.07.23 u 17:45

Govorio je o svom najboljem periodu.

Novak Đoković se plaisrao u finale Vimbldona savladavši Janika Sinera 3:0 (6:3/6:4/7:6) i imaće priliku da odbrani titulu u Londonu i dođe do svog rekordnog 24. grend-slema. Novak će u finalu odmeriti snage sa novom atrakcijom u svetu tenisa, Karlosom Alkarazem koji je razbucao Danila Medvedeva sa 3:0.

Nole je govorio o svojim periodima u karijeru i oktrio koji mu je najbolji i nadovezao na izjavu Džejmsa Blejka koji je pre nekoliko dana rekao da bi ovaj stari Novak razbio mladog.

-Hmmm, nisam baš siguran. Mentalno bih verovatno bio stabilniji ovaj sadašnji Novak, iskustvo je na njegovoj strani. Onaj mlađi Novak je bio za nijansu brži i u nekim segmentima možda bolji, ali u nekim i ne – recimo, sada osećam da sam bolji na volejima nego pre deset godina. Svaka faza ima nešto svoje, nisam baš siguran da bih sad razbio Novaka od pre deset godina. – naveo je Đoković.

Onda je dodao da se 2015. godine osećao najkompletnije.

-Spomenuli ste 2011. godine, ali ja bih izdvojio onaj period 2015. i prvu polovinu 2016. godine – tada sam se osećao najkompletnije i najkonzistentnije. U tom periodu sam igrao skoro 20 finala u nizu, osvojio tri od četiri slema (četiri u nizu, prim. aut). Tu sam bio na vrhuncu forme. – istakao je najbolji srpski teniser.

Nastavio je i kazao da su mu tada bili drugi prioriteti nego danas.

-Drugačiji su sada zadaci i ciljevi. Tada mi je bilo bitno da igram što više turnira, da skupljam što više bodova, pratio sam neke druge stvari i druge prioriteti. Slemovi su uvek bili vrhunac, ali su mi i ostali turniri bili veoma važni. Sada su mi slemovi jedino važni – uz još ponešto, kao igranje za reprezentaciju – a ostali turniri su mi priprema za slemove. – zaključio je Novak.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter