0
ATP

FOTO: Twitter/Screenshot

NOVAK OBEZBEDIO DEVETO VIMBLDONSKO FINALE: Siner pružio sjajan otpor u trećem setu!

Objavljeno: 14.07.23 u 17:28

Sjajan podvig.

Novak Đoković se plaisrao u finale Vimbldona savladavši Janika Sinera 3:0 (6:3/6:4/7:6) i imaće priliku da odbrani titulu u Londonu i dođe do svog rekordnog 24. grend-slema. Novak će svog protivnika u sledećem istorijskom meču za njega saznati nakon susreta Medvedev-Alkazar. Ukoliko Đoković odbrani naslov, izjednačiće se sa Federerom po broju titula (8) i nastaviti da ruši sve pred sobom. Takođe, ovo je bilo njegovo 46. polufinale na grend-slem turnirima. po čemu se isto izjednačio sa Švajcarcem.

Prvi set

Đoković je prvi servirao u prvom gemu i dobro počeo stigavši do 30:0, ali je Siner imao odličan odgovor i imao priliku da napravi brejk, ali se Nole nije dao tako lako i osvaja prvi gem posle nešto više od šest minuta. Nastavio je u istom ritmu srpski teniser i nakon dve greške Janika dolazi do novog brejka i vođstva od 2:0.

U narednom gemu Siner dolazi prvi do poena, ali ipak zbog grešaka koje je pravio, Novak dolazi do ekspresnih 3:0. Kao i do sada Italijan prvi dolazi do poena, takođe postiže prvi as na meču i velikih 40:0 i ovog puta uspeva da dođe do brejka i smanjuje prednost Đokovića na 3:1.  U narednom gemu, Nole odlično čita kretnju Janika, koji je imao priliku da ponovo istopi prednost protivnika, ali je najbolji srpski teniser pokazao da se ne predaje tek tako i prvi asom dolazi do prednosti od 4:1.

Na početku novog gema, Siner sjajnim potezom dolazi do prvih poena, zatim pogađa i as i bilo je 30:0 za Italijana. Ovog puta je iskorstio brejk i bez izgubljenog poena 40:0 osvjaja ovaj gem i smanjuje prednost na 4:2. Đoković dolazi na korak od osvajanja od prvog seta, pogodivši as i prednosti od 5:2. Janik ponovo dolazi do novog brejka i topi prednost Novaka na 5:3.

U narednom gemu servirao je Đoković gde pogađa dva asa za redom i istorišćava set lopte i dolazi do prednosti.

Drugi set

Janik Siner bolje započinje drugi set i dolazi prvi do brejka i prednosti od 1:0 u gemovima. Dodao je gas Novak u narednom gemu i iskoristio greške Italijana i dolazi do izjednačenja u gemovima 1:1. Nole je imao tri brejk lopte, ali je Siner potrudio i sprečio da sprski teniser dođe do vođstva, ali je ipak Đoković uspeo da dođe do prednosti do 2:1.

Dva sjajna poena za Novaka i dolazi do novog brejka, ali SIner dolazi do egala 40:40 i on sada dolazi do brejka, ali to ne iskorišćava i Srbin dolazi do nove prednosti od 3:1. Dva dobra poteza Janika u narednom gemu koja ga dovode do gema i smanjuje prednosti na 3:2.

Odlična defanziva Sinera na početku novog gema i osvaja prve poene, ali Nole pokazuje zašto je najbolji i dolazi do nove prednosti od 4:2. Nastavlja srpski teniser sa fantastičnom igrom i dolazi do dve nove brejk lopte, ali Janik obe spašava i smanjuje na 4:3. Odličan početak u narednom gemu i sjajan potez Sinera koji osvaja poen.

Novak Đoković ipak dolazi do nove brejk lopte koje je iskoristio i dobija gem i na korak od osvjanja i drugog seta 5:3. Dolazi SIner do prilike da smanji prednost i to se i desilo 5:4. Novak brzo dolazi do tri set lopte, ali jednu nije iskorisito pošto je lopta otišla u aut, ali ipak dolazi do vođstva od 2:0.

Treći set

Dolazi do prednosti u novom setu Siner i 1:0 u gemovima je za Italijana, ali Đoković brzo preokreće stvari u svoju koristi i dolazi do egala, postigavši tri potpuno različita asa. Nole nije iskorstio tri brejk lopte i Janik dolazi do izjednačenja 40:40 i na kraju do prednosti u gemovima 2:1, međutim dolazi Novak brzo do egala 2:2.

Odlična igra oba tenisera, ali Janik Siner je počeo da reskira što mu se isplatilo i dolazi do nove prednosti do 3:2. U narednom gemu Đoković pojačava tempo i dolazi do novog brejka i izjednačenja 3:3. Italijan je ponovo došao do prednosti do 4:3 u možda najlakšem gemu, bez izgubljenog poena 40:0.

Dolazi do srpski teniser ponovo do izjednačenja i prebacivanje pritiska na drugu stranu 4:4. Nole sprečava prvu brejk lopte Sinera, ali je on pružio sjajan otpor i ponovo dolazi do prednosti. Novak promašuje i Janik je imao dve set lopte koje nije iskoristo, jer ga je Srbin stigao i stekao prednost i na kraju sprečio Italijana da dođe do osvajanja seta 5:5.

U novom gemu Siner je osvojio dva poena, ali je napravio duplu grešku, međutim, popravio je utsak asom i sada ima novu brejk loptu koju je iskorsitio i ponovo poveo 6:5. Nastavlila se rezultatska ‘jurnjava’ u ovom setu i ponovo Novak dolazi do izjednačenja i taj-brejka, gde je na kraju rutinski priveo kraju.

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter