0
ATP

FOTO: Twitter/Screenshot

NOVAK NASMEJAO SVE: ‘Divno je biti deo ove nove generacije!’

Objavljeno: 14.07.23 u 17:52

Na korak od istorije.

Novak Đoković se plaisrao u finale Vimbldona savladavši Janika Sinera 3:0 (6:3/6:4/7:6) i imaće priliku da odbrani titulu u Londonu i dođe do svog rekordnog 24. grend-slema. Novak će svog protivnika u sledećem istorijskom meču za njega saznati nakon susreta Medvedev-Alkazar. 

Ukoliko Đoković odbrani naslov, izjednačiće se sa Federerom po broju titula (8) i nastaviti da ruši sve pred sobom. Takođe, ovo je bilo njegovo 46. polufinale na grend-slem turnirima. po čemu se isto izjednačio sa Švajcarcem. Posle susreta, Nole je dao hit izjavu, rekavši da je divno biti deo nove generacije.

– Uvek je blizu, uvek je tesno, napeto, iako možda rezultat ne pokazuje baš to i realnost onoga šta se događalo na terenu. Bilo je stvarno blizu. Treći set, bilo je 15:40, promašio je nekoliko udaraca i omogućio mi da dođem do taj brejka. Bilo je mnogo pritiska, pokazao je zašto je jedan od lidera nove generacije i jedan od najboljih igrača na svetu, sigurno. Divno je biti deo ove nove generacije. – naveo je drugi reket sveta.

Dodao je da se trudi da mu godine ne utiču na rezultat.

– Voleo bih da verujem u to. Mi smo deo individualnog spota i moramo da se uzdamo u sebe i da se trudimo da ostanemo u najboljem mogućem fizičkom, emotivnom i mentlanom stanju. Razmišljam o tome da ne gledam u godine. Trudim se da to ne utiče na rezultat. A, 36 je novih 26 i dobar je osećaj. Osećam i dalje mnogo motivacije i insipirisan sam da igram tenis koji zaista volim. Ovaj sport je tzaista dao mnogo mojoj poridici i meni. Trudim se da budem iskren i da vratim uslugu ovom sportu, koliko god je to u mojoj moći. – nastavio je.

Dotakao se i sudije koji ga je delimično poremetio u toku meča.

– „Hidrans“ je mogao da promeni meč u tom trenutku. Bio sam vrlo nervozan posle te odluke sudije. Mislim da mi se tako nešto desilo prvi put u karijeri. Možda je to bio eho od krova, možda produžen uzvik, mislim da nisam uznemirio protivnika. Sudija je odlučio tako i moram to da poštujem. Šta je bilo pitanje? – nasmejao je Nole.

Na kraju je kazao da ide odmor i oporavak.

– Sada sledi odmor i oporavak, ali i gledanje dvojice vrhunskih igrača koji će igrati jedan proitv drugog. Obojica igraju vrhunskli tenis. Sigurno ću uživati sa svog stola za masažu. – istakao je Đoković.

 

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter