0
ATP

FOTO: Wimbledon @Wimbledon/ Twitter screenshot

ĐOKOVIĆ: ‘Trudio sam se da mentalno ne puknem! Bio sam baš iznerviran!’ (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.23 u 21:27

Nole progovorio o spornoj odluci arbitra!

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, plasirao se u finale Vimbldona. Srbin je tokom dana savladao italijanskog igrača, Janika Sinera, rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 7:6).

U toku drugog seta viđena je kranje bizarna situacija, kada je sudija oduzeo Novaku gotovo već osvojen poen zbog krika, koji je navodno usledio kasno posle udarca.

– Da, pogledao sam to na snimku. Morao sam da prihvatim odluku sudije, to je bilo to. Bio je to baš ‘close call’. Nikada mi se nije desilo to, nikada nisam dobio kaznu za hindrance zbog produženog stenjanja. Ja sam gledao ponovljeni snimak i video sam da mi je uzvik bio završen pre nego što je on udario lopticu. Moje mišljenje je da njegova odluka nije bila tačna, ali moram da je prihvatim – istakao je Novak i dodao: 

– Da, morao sam baš da se potrudim da… Baš, tako… Trudio sam se da mentalno ‘ne puknem’ i da se ne iznerviram mnogo, iako sam bio baš iznerviran, jer sam mislio da sudija nije u pravu. Nisam video sat za vreme, možda sam prekoračio, ali može da se kaže da iako sam prekoračio prvi put, mogu i dalje da dobijem opomenu, ali ako se desi u neizvesnom gemu u kojem sam već dobio opomenu… Mislim da je u ovoj situaciji sudija morao da prepozna trenutak malo bolje. Opet, ovo je bio veoma stresan trenutak za mene. Ko zna šta je moglo da se desi, ali sam na sreću ostao smiren – poručio je Đoković. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter