1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BIVŠI ŠAMPION EVROPE STIŽE NA MALI KALEMEGDAN: Zvezda ozvaničila još jedno pojačanje, centarska linija sve jača! (FOTO)

Objavljeno: 14.07.23 u 21:02

Duško Ivanović sklapa ‘kockice’ za narednu takmičarsku godinu!

Nekadašnji prvotimac CSKA iz Moskve i Olimpijakosa, Džoel Bolomboj, najnovije je pojačanje crveno-belih. Amerikanac sa ruskim pasošem je potpisao jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet. Visok je 203 i pokriva pozicije centra i krilnog centra.

Posle završenog koledža (Weber State) draftovan je od strane Jute Džez kao 52. pik na draftu. U Solt Lejk Sitiju je proveo jednu sezonu, zatim se seli u Milvoki, gde nastupa i za tim u razvojnoj ligi, da bi od 2018. godine počeo svoju evropsku karijeru u ekipi CSKA iz Moskve. Sa ruskom ekipom je postao prvak Evrope 2019. godine i dve titule šampiona VTB lige. U Moskvi je proveo 4 godine, a poslednju sezonu je igrao u dresu Olimpijakosa, sa kojim je osvojio sva tri trofeja i nastupao u finalu Evrolige.

Džoel Bolomboj je šesto pojačanje KK Crvena zvezda Meridianbet u ovom prelaznom roku nakon Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića, Adama Hange i Majka Tobija.

Zvezda je na svom zvaničnom sajtu poželela dobrodošlicu snažnom košarkašku, a potom se oglasila kratkom porukom za navijače.

-Klub nastavlja aktivno da radi na jačanju tima za narednu sezonu, i o svemu će blagovremeno obaveštavati javnost isključivo i samo preko svojih zvaničnih naloga – navodi se na sajtu KK Crvena zvezda. 

 

21
6

1 Komentara

  1. Osim Simonovica, svi igrači su sa višegodišnjim El iskustvom, i to igranjem u najjačim klubovima. Sam krem, CSKA, Real, Olimpijakos… Kad uporedim sa prosloletosnjim Adamsom, Holandom…

    3
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter