1
Domaći fudbal

Partizan's Kristijan Belic in action during UEFA Europa Conference League, group D football match between Partizan and Slovacko photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

17 ŽUTIH KARTONA NA 32 MEČA: Partizanov vezista ima objašnjenje za svoju igru!

Objavljeno: 14.07.23 u 11:27

Odlično se snašao u Partizanu.

Mladi Kristijan Belić stigao je u Partizan kao relativno ‘upitno’ pojačanje kada je u pitanju kvalitet za ‘crno-bele’ u pitanju. Ipak, on je sve kritičare demantovao i pokazao da zaslužuje dres koji nosi. Na 33 utakmica, upisao je čak 18 žutih kartona, na šta je rekao:

‘Rekao bih da je kod mene u pitanju bila prevelika želja. Kao što sam napomenuo, uvek mi je bio san da igram za Partizan, pritom mi je to bila prva sezona u seniorskom fudbalu koju sam odigrao standardno. Možda sledeće sezone neće biti tako, možda i hoće, ha-ha-ha, ali stil neću promeniti. To mi je i trener Petrić (Gordan, prim. aut.) rekao, da ne igram tako ne bih ni doneo timu to što sam doneo prošle sezone. Svaki moj start je rizik, ali može da donese i nešto pozitivno.’ – rekao je Belić za Mozzart sport i potom dodao:

Kristijan Belic (L) and Kanga Kaku Guelor (R) on Mozzart Super Liga 2022/2023 match between Partizan and Crvena Zveza at Partizan Stadium on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

‘Ljudi koji su u fudbalu razumeju to. Neko ko samo vidi na rezultatima svaku utakmicu žuti karton ili ko ne gleda utakmicu, ne može da razume, ali to jeste moj posao na kraju dana. Jedan deo posla. Da to uradim, da sprečim akciju… Naravno, pokušavam da uzmem loptu, ali nekad mora i bez lopte, ha-ha-ha. Više uživam u tome nego da dam gol, mene to ispunjava, volim da budem agresivan, da se borim, tako igram i kada sam na terminu sa drugarima. Ne volim da izgubim i to je nešto što se nikad neće promeniti.’ – zaključio je Belić.

Očekuje se da sada malo opreznije igra, jer ipak je stekao dosta iskustva u sezoni za nama. Ipak, priroda pozicije zadnjeg veznog jeste takva, da su grublji startovi postali svakodnevnica.

3
0

1 Komentara

  1. Ma, momcina je Kristian,odlican igrac,lavinjo! Najbolji ubedljivo u bledom izdanju Partizana u prosloj sezoni.
    Istina je da bi trebalo malo da smanji riscy aprouch u igri, ali nacin igre I borbenost impresioniraju Mi navijaci volimo neseg Krisa!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter