0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

FIFA UPLATILA ZARADE SA SVETSKOG PRVENSTVA: ’Večiti’ zaradili pristojno!

Objavljeno: 13.07.23 u 13:45

Svakome po zasluzi.

Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održalo u Kataru, završeno je pre sedam meseci, a ’boginju’ je osvojila reprezentacija Argentine, koja je na ovo čekala dugi niz godina. Dugo se vodila polemika Mesi ili Maradona, koga smatraju božanstvom u ovoj zemlji. Osvajanjem Mundijala, nekadašnji kapiten Barselone se može reći, najbolji igrač svih vremena, jer mu je samo taj trofej falio, da bi ga tako prozvali.

Nakon završetka ovog takmičenja, FIFA je donela odluku da isplati zarade klubovima čiji su igrači bili učesnici, a za to je izdvojeno čak 209 miliona dolara, a jedan deo pripao je i Crvenoj zvezdi i Parizanu. Klub koji je najviše zaradio je Mančester siti 4.596.445 dolara, zatim Barselona 4.538.955 I Bajern 4.331.809

Što se tiče ‘večitih’, ‘crveno-belima’ pripada zarada od 670.714. dolara, pošto su imali čak tri igrača na Svetskom prvenstvu, dok tim iz Humske je dobio samo 83.953 dolara, pošto nije imao nijednog fudbalera.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter