0
Košarka

FOTO: KSS

U18 REPREZENTACIJA OTPUTOVALA U NIŠ: Uskoro nas očekuje početak Evropskog prvenstva, Srbija je domaćin!

Objavljeno: 12.07.23 u 15:24

Polažemo velike nade u ovaj tim.

Muška U18 reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Evropsko prvenstvo (22-30. jul). Po završetku prve faze, koja je obavljena u Vršcu, naš tim je imao dva dana odmora, a od danas je u Nišu, gde će ostati do početka takmičenja kome će biti domaćin.

– Uzlazimo u poslednji mini ciklus, imamo još deset dana do početka Prvenstva i otvaranja protiv Češke, 22. jula. Do tada ćemo odigrati i još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Francuske, 17. jula. Za sada je sve išlo po planu. Najvažnije je da se i za ovo kraće vreme priprema, vidi napredak. Mislim da u svim segmentima idemo željenom smeru – kaže selektor U18 reprezenacije Srbije, Nenad Stefanović.

Pred put u Niš, tim je doživeo jednu promenu. Stefanović je objasnio:

– Stefan Plisnić je ostao u Beogradu, imao je neke povredice, pa je odlučeno da on ne nastavi sa nama. Tako da dalje idemo sa 14 igrača.

To su: Nikola Topić, Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Lazar Gagić, Pavle Mišić, Mitar Bošnjaković i David Simonović.

Na Evropskom prvenstvu u Nišu Srbija je u C grupi sa selekcijama: Slovenije, Finske i Češke. U osmini finala se ukršta sa D grupom gde su: Grčka, Danska, Španija i Italija.

Pratimo sve selekcije, ne samo one iz naše grupe. Neke ekipe će u ovom periodu imati i neke dodatke, jer će im se pridružiti igrači iz U19 reprezentacija. Za sada se za svaku utakmicu pripremamo isto, to je jedini način. U svakom slučaju, imamo dobru grupu, gde će sve utakmice biti zahtevne. Važno je da probamo da budemo što bolje plasirani, kao bismo dalje, a posebno u osmini finala dobili nekog, uslovno rečeno, lakšeg rivala.

Naš tim očekuje i veliku podršku Nišlija u Čairu.

Iskreno, očekujemo. Jedan od razloga zašto smo kao domaćini birali termin od 20,30 je da bi sala bila puna. Osim toga, u ovom trenutku imamo dvojicu igrača iz Niša. Ukoliko budu ostali među 12, očekujemo da će i to da bude motiv više za Nišlije da napune Čair. Po momcima se vidi da su ekstra motivisani i imaju taj pojačani osećaj odgovornosti jer smo domaćini Evropskog prvenstva. Verujem i da će kako se takmičenje bude primicalo, taj osećaj postajati sve veći – rekao je selektor Stefanović.

Na sajtu KSS može se videti i promotivni spot. 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter