1
Evropske lige

Dusan Vlahovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Barcelona on March 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VLAHOVIĆ NA KORAK POTPISA: Ništa od Juventusa i Čelsija, Srbin bi mogao na neočekivano mesto!

Objavljeno: 11.07.23 u 23:33

Videćemo šta će biti od ove priče

Dušan Vlahović, mladi srpski napadač, mogao bi postati prva prioritetna meta za napad Pari Sen Žermena, što bi bila nova transfer bomba u fudbalskom svetu. Ovu informaciju objavio je ugledni francuski list „Parizijen“, koji je poznat po tačnim informacijama vezanim za dešavanja u PSŽ-u. Spekulacije su se pojavile nakon najava „transfer gurua“ koji je takođe nagovestio ovaj mogući transfer.

Iako Vlahović ima još tri godine ugovora sa Juventusom, izvori tvrde da ima mnoge osobine koje privlače pariske rukovodioce. Ovaj snažni napadač, star samo 23 godine, izgleda kao da je napravio veliki iskorak u svojoj karijeri nakon četiri sezone provedene u Fiorentini.

Jedan od mogućih razloga zašto bi Juventus mogao da pusti Vlahovića jeste taj što tim verovatno neće igrati u Ligi šampiona zbog mogućih kršenja licenci klubova i finansijskog fer-pleja. Kako bi igrao u prestižnom takmičenju već od septembra 2023. godine, ovaj napadač, koji je postigao 10 golova na 27 utakmica u Seriji A, morao bi potražiti novu sredinu.

Trenutno PSŽ nije poslao zvaničnu ponudu Torinu, ali se navodi da je vrednost Vlahovića procenjena na oko 70 miliona evra, što je otprilike ista suma kojom je Fiorentina prenela njegov ugovor u Juventus u januaru 2022. godine.

Ipak, PSŽ je započeo pregovore i prvi povratni signali su pozitivni. Dušan Vlahović se čini oduševljenim idejom da se pridruži francuskoj prestonici i postane ključni ofanzivni element koji nedostaje timu pod vođstvom Luisa Enrikea. Trenutno jedino Hugo Ekitike zauzima tu poziciju, ali on je na listi igrača za koje se razmatra mogućnost transfera.

Ideja PSŽ-a je da oko Kilijana Mbapea izgradi napad sa igračima različitih profila koji bi bili kompatibilni. Pariski klub nije jedini koji traži napadača za narednu sezonu, jer i Bajern Minhen preferira Harija Kejna, a Čelsi ima širok izbor potencijalnih ciljeva.

Međutim, PSŽ ima potencijalno najjače argumente – novac. Ukoliko se sve svodi na finansijske mogućnosti, „sveci“ bi mogli imati poslednju reč u ovom transferu. Sve oči su uprte ka daljim razvojima ove priče, a svet fudbala s nestrpljenjem očekuje da vidi kako će se situacija dalje odvijati.

16
2

1 Komentara

  1. Alegri je ostao na klupi Juventusa i gleda da napravi ekipu bez Vlahovica i Kjeze a koji su postali veliko opterecenje po kasu kluba. Juve ih je stavio na prodajnu listu kao prioritet i pored toga sto ce im prepoloviti cenu za koju su ih doveli. Pojava PSZ je po meni najbolja opcija za Vlahovica a isto tako i za Juventus.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter