1
Košarka

Milos Teodosic during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ŠTA MILOŠ TEODOSIĆ DONOSI CRVENOJ ZVEZDI: Magija nema rok trajanja, ali neke stvari imaju! (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.23 u 10:04

Čeka se samo potvrda, a u međuvremenu…

Već neko vreme se špekulisalo da će Miloš Teodosić postati novi igrač Crvene zvezde, koji bi svojim mađioničarskim umećem i ogromnim iskustvom pomogao klubu da se vrati na tron ABA lige i da ode korak dalje u Evroligi, a u ovom momentu čeka se samo zvanična potvrda.

Ipak, navijači Zvezde su podeljeni kada je ovaj transfer u pitanju, neki ovo vide kao novu dimenziju igre za voljeni klub i romantičarski gledaju na ispunenje nekada datog obećanja, dok drugi nisu baš srećni što košarkaš od 36 godina dolazi na mesto plejmejkera, i misle da je malo prekasno za ljubav sa klubom.

Ipak, kao i obično istina je negde na pola puta, niti će Teo biti nosilac najvećeg broja minuta, niti je zreo za gerijatriju.

Ono što Miloš najbolje zna ne gubi se sa godinama. Eksplozivnost jeste nestala, ali je čitanje igre, košarkaški iq i prepoznavanje situacija i dalje na elitnom nivou, a naravno možda neće moći da završava prodore na obruču, ali ipak šut je prilično služio Teodosića u finišu sezone.

Ono što može da brine jeste kretanje, tačnije odbrana, koja ni pre 10 godina nije bila na zavidnom niovu, ali sada će to još više da trpi, pa se Teo mora „kriti“ kada uzima minute na parketu. Ipak, živela je Zvezda i sa većim „rupama“, Filip Čović je bio eksperiment cele sezone koji tada nije mogao da se sanira, takođe Bili Beron je često previđen kada se priča o igračima koji su morali da se sakrivaju u defanzivi, dok kontrast na dva kraja parketa Tejlora Ročestija ne treba ni pominjati.

Bilo kako bilo, Teodosić je neko ko je etiketiran kao hodajuće iskustvo, i sigurno je da i dan danas može saigrače da čini dvostruko boljim, a i sigurno je da će razvoj mladog Topića uz njega moći da se kreće stelarnom brzinom.

34
11

1 Komentara

  1. ..nista…
    ..posto u KKP dolaze Mirotic i na poziciji pleya umesto Dantea MAJK DZEJMS, koji ce uz Kevina, Zeka i Nanelija ciniti najjacu i najbolju petorku EL u sezonama ’23-’24. i ’24-’25….+SMAYLI, Madar, Aleksa, Andjusic, Koprivica, JARAMAZ i naravno LUCHA KAPITEN!!!!

    1
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter