0
Tenis

Rafael Nadal (FOTO: Starsport)

RAFA POČEO TRENINGE I PRIPREME ZA POSLEDNJU GODINU SVOJE BOGATE KARIJERE: Odlazak ’kralja šljake!’

Objavljeno: 11.07.23 u 12:10

Povrede učinile svoje.

U toku je treći grend-slem po redu, Vimbldon, a Novak Đoković brani titulu. Najbolji srpski teniser se već plasirao u četvrtfinale gde će igrati protiv Andreja Rubljova i nastavlja da krči svoj put ka novom zlatu. Ako osvoji turnir u Londonu, ovo će mu biti 24. grend-slem titula, a takođe izjednačiće se sa Federerom po broju osvojenih trofeja na travi (8).

Đoković je osvajanjem Rolan Garosa postao apsolutni vladar belog sporta, jer je došao do rekordne 23. grend-slem titule, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala sa 22 i Rodžera Federera sa 20. Mnogi će reći da se ova trojka Đoković-Nadal-Federer više neće ponoviti i da trebamo uživati dok su oni tu.

Švajcarac je prošle godine završio karijeru i oprostio na najbolji mogući način kada je organizovao turnir gde su učetvovali i Nole Rafa. Nadal je već duže vreme povređen, a poslednji meč mu je bio na Australijan Openu kada je ispao od Mekenzija. Ranije je najavio da će mu naredna godina biti poslednja u karijeri i da će nakon nje okačiti reket o klin. On se trenutno nalazi na Majorki, gde je počeo sa treninzima, a i oglasio njegov stric, Toni Nadal.

-Na početku će naporno raditi na fizičkom planu, jer po preporukama lekara još ne može da igra tenis. Za mesec dana ili nešto više možda će moći uzeti reket u ruke. – poručio je.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter