0
ATP

FOTO: Wimbledon

NEMA MU RAVNOG: Novak se plasirao u polufinale Vimbldona – Rubljov je prošlost!

Objavljeno: 11.07.23 u 20:49

Fantastičan meč.

U okviru četvrtfinala Vimbldona, srpski teniser Novak Đoković snage je odmerio sa rusom Andrejom Rubljevim. Svi prisutni na glavnom terenu mogli su da uživaju u fantatičnom duelu srpskog i ruskog tenisera. Pre ovog duela, Đoković i Rubljov su se četiri puta sastali, a Rus je imao svega jednu pobedu. Treba napomenuti da je ovo bio njihov prvi okršaj na Vimbldonu.

Prvi set pripao je Rubljovu, rezultatom 6:4. Ključni momenat desio se pri rezultatu 4:4, kada je Rubljov uspeo da ‘brejkne’ Novaka i povede kasnije sa 1:0.

Nije to previše poljuljalo Novaka, koji je u drugom setu ‘razmontirao’ Rubljova sa 6:1 i uspeo da poravna na 1:1.

Treći set doneo nam je veliku dramu u završnici pri rezultatu 5:4 za Novaka.. Nekoliko set lopti je spasio Rubljov, ali je na kraju srpski as uspeo da slavi u tom gemu i osvoji set, te povede sa 2:1 i kompletira svoj preokret.

Četvrti set se ispostavio kao poslednji na ovom meču, jer je Novak još jednom samo pokazao da je prvi set bio nedostatak koncentracije. Nadigrao je Rubljova još jednom i ukupnim rezultatom 3:1 u setovima plasirao se u polufinale.

POLUFINALE

Rival Đokovića u polufinalu Vimbldona biće Janik Siner, koji je ranije danas nadigrao Safijuljina sa 3:1 u setovima. Đoković i Siner su se sastajali dva puta i obe pobede odneo je naš teniser. Poslednji njihov duel bio je upravo na Vimbldonu, tada u četvrtfinalu, kada je Siner vodio sa 0:2 u setovima, a Novak uspeo da dođe do preokreta i slavi sa 3:2.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter