5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČUKARIČKI BI VOLEO DA SE IGRA SUPERKUP SRBIJE: Smatraju da je to odlična ideja, a evo gde bi trebalo da se igra!

Objavljeno: 11.07.23 u 10:44

Sve manja razlika između drugog i trećeg mesta.

Polako večiti rivali gube monopol nad srpskim fudbalom, prošle sezone imali smo situaciju da je između drugog i trećeg, odnosno Čukaričkog i TSC-a mesta razlika bila najmanja moguća, a Partizan čak nije uspeo da napravi značajniji uspeh ni u kupu, što srpskom fudbalu daje svojevrstan diverzitet.

To je jedan od prvih preduslova za Superkup naše zemlje, koji ne bi trebalo da bude unapred viđen kao još jedan večiti derbi, a Čukarički koji je bio trećeplasiran i finalista Kupa zemlje smatra da bi to bila sjajno dešavanje za naš fudbal.

– Taj Superkup je odlična ideja. Zašto da ne? Idealno bi bilo da igramo na nekim od naših novih stadiona. Evo, na primer, Loznica, Leskovac, Zaječar. Da se Superkup odigra na nekom od pomenutih stadiona. Nema sumnje da bismo privukli dosta publike – rekao je za Telegraf tehnički direktor Goran Grkinić.

Ostalo bi da se vidi još da li bi u slučaju duple krune neke ekipe Superkup igrao drugoplasirani u ligi ili finalista Kupa, ali do toga ima još vremena, kao i do odluke  da li će se uvoditi to mini-takmičenje u naš fudbal.

 

8
2

5 Komentara

  1. Ne bi samo Čukarički to voleo. Mnogi bi to voleli jer Srbija je jedna od evropskih država koje to nemaju. Bilo bi dobro da se Super kup igra između: šampiona (osvajača duple krune), osvajača kupa (ili finaliste istog ako je šampion i kup osvajač), najbolje plasiranog iz Prve lige i recimo tima koji je postigao najviše golova na jednoj utkamici u kup takmičenju (a da nije od prethodna tri). Uz ovo, staviti da uvek super kup mora da se igra van prestonice i da bude događaj pred od prvorazrednog medijskog i sportskog značaja. Prihod od superkup turnira da ide u humanitarne svrhe u gradu u kom se igra; klubovi da odgovoraju za navijače koje dovode. Oni koji su pravili prekršaje, lomili po stadionima i izazivali nerede da ne mogu da idu na takve utakmice. I samo tako bi to imalo smisla, a promotivne koristi. Jer do sada imamo najdosadniji šampionat u elitnom rangu i malo trofejnih klubova što klupski fudbal čini vrlo neatraktivnim. Mislite o tome.

    1
    1
    Odgovori
      • Prvo, ne budi ne kulturan i isključi Caps Lock kad kucaš, velika slova u pisanoj konverzaciji znače da vičeš. Nije primereno niti uobičajeno. Što se tiče tvoje replike odražava tvoje mišljenje, ali naravno ne znači da si u pravu. Poenta je da se fudbal menja da napreduje. Zašto bi mi morali da imamo superkup kao i sve druge države? Zašto se ne bi pribeglo nečemu što će doneti barem neku dozu atraktivnosti. Zašto ne bi Superkup bio turnirskog umesto tako neke utakmice. Superkup inače ne znači ništa, osvajaču ne donosi dodatno rangiranje za evropska takmičenja. Superkup je stvar prestiža. Ja bih za Superkup i strane sudije angažovao i to neke koji apsolutno ne znaju srpski jezik, pa da ne utiču na igru. Što se iluzije tiče i to si u pravu, Superkupa nema; verovatno ga nikada neće ni biti. I ti meni kažeš da sam „bez veze napisao mnogo stvari“, odlično. Hajde sad ti GOL, reci nama šta predlažeš? Hajde da čujemo tvoje argumente. I stvarno, nemoj vikati, nema potrebe za tim.

        1
        1
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter