0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI RAME UZ RAME SA ČEŠKIM ŠAMPIONOM: Bez pobednika na generalnoj probi Brđana, Tomović ‘poništio’ evrogol Haraslina! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.23 u 18:50

Podela plena u Austriji!

Fudbaleri Čukaričkog remizirali su rezultatom 1:1 sa ekipom Sparte Prag, u poslednjoj utakmici na ovosezonskim letnjim pripremama. Češki šampion je uoči meča važio za favorita, ali Brđani su pokazali sasvim dostojan otpor i nagovestili da su spremni za evropske bitke na startu sezone.

Početni udarac u Zibodenu izveli su fudbaleri češkog šampiona. Igrači u bordo dresovima vezali su nekoliko tačnih i preciznih dodavanja, ali belo-crni su ubrzo preuzeli kontrolu lopte.
Prvi koliko, toliko ozbiljan napad Čukaričkog viđen je u 2. minutu kada je Bojica Nikčević prodorom po desnom boku iznudio korner. Udarac iz ugla ništa nije doneo Brđanima.
Peh se dogodio srpskom sastavu u 8. minutu kada je povredu doživeo mladi štoper, Uroš Drezgić. Borio se defanzivac do 22. minuta, ali tada je bilo jasno da mora na klupu. Šansu je dobio Luka Subotić.

Izmeni je prethodila najbolja prilika za tim iz Praga. Kukas Haraslin je pogodio stativu posle udarca sa ivice kaznenog prostora. Solidan pokušaj Stefana Tomovića je završio pored stative.

Pretili su šampioni Češke Republike i preko iskusnog Jana Kuhte, kada je igrač sa brojem 9 na leđima šutirao iskosa iz šesnaesterca. Na pravom mestu, u pravo vreme našao se Nenad Filipović.

Neretko je najbolji pojedinac na terenu, Haraslin, pokazivao raskošan talenat koji poseduje. Kukas je u više navrata izazvao ovacije sa tribina. Njegov fantastični udarac sa oko 25 metara udaljenosti išao je direktno pod prečku, ali još jednom se istakao golman belo-crnih. U 26. minutu Đorđa Ivanovića zamenio je Luka Adžić.

Dugo nije bilo ozbiljnog napada Brđana, a onda je solidnu akciju nepreciznim udarcem sa preko 30 metara udaljenosti završio Sambu Sisoko. Uspeli su gosti da zatresu mrežu posle slobodnog udarca na samoj ivici šesnaesterca, ali pogodak je poništen zbog ofsajd pozicije. Pomoćni sudija je odmah podigao zastavicu i razočarao prisutne navijače Sparte.

Uvodni minuti drugog poluvremena protekli su isključivo u znaku Sparte. Veljko Birmančević je posle niza driblinga sebi stvorio poziciju za šut, a potom sa desnog boka pucao neprecizno u dalji ugao.

Bilo je pitanje trenutka kada će neverovatni Haraslin golom krunisati besprekornu partiju. To se upravo i dogodilo u 55. minutu. Čukarički je ostavio mnogo prostora protivniku da kombinuje unutar kaznenog udraca, Haraslin je na kratko kombinovao sa krilnim ofanzivcem, a potom maestralnim udarcem u dalji ugao matirao Filipovića.

Nije blistao Čukarički u tim trenucima, ali izabranici Dušana Kerkeza su demonstrirali koliko im je malo potrebno da ugroze rivala. Nikčević je ukrao loptu, napravio slalom kroz odbranu po desnom krilu, a onda poslao povratnu loptu ka Stefanu Tomoviću u srce kaznenog prostora. Talentovani vezista je na rutinski način poravnao na 1:1. Menjao je Kerkez često u nastavku i tako iskoristio priliku da na generalnoj probi pruži šansu što većem broju igrača.

Dugo se vodila izjednačena borba na sredini terena, a prva iole ozbiljnija situacija viđena je u 79. minutu. Preko gola, iz okreta, šutirao je Jaroslav Zeleni.
Oboren je Ze Mario prilikom kontre u 89. minutu, a arbitar je dosudio prekršaj u korist Čukaričkog. Docić je šutirao ispod živog zida, snažno, ali pravo u ruke golmanu.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Brđani na Bledu ostaju do 14. jula kada je planiran povratak za Beograd.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter