1
Košarka

FOTO: Košarkaški savez Srbije

ANĐUŠIĆ PORUČIO: ’I sa Jokićem i bez njega možemo do medalje!’

Objavljeno: 11.07.23 u 13:30

Govorio i o dogovoru FIBE i Evrolige.

Nekoliko godina unazad traju nesuglasice između FIBA i Evrolige oko nepkratičnog kalendara odigravanja utakmica, a taj problem je prourokovao cepanje košarke već nekoliko godina unazad. Međutim, došlo je privremenog odlaganja ratnih sekira i naredne takmičarske godine neće biti problema oko kalendara, jer su postigli dogovor da se ne preklapaju utakmice.

Košarkaš Partizana, Danilo Anđušić je za Sport Klub rekao da će sada bili mnogo lakše za reprezentaciju, igrače i navijače.

-Sigurno će od sada bude mnogo lakše za reprezentaciju, igrače i navijače. Nacionalni tim će moći, ako ne u najjačem, ali u mnogo jačem sastavu da se okuplja i igra kvalifikacione utakmice. Naravno, ova odluka ide naruku i svim ostalim selekcijama. Drago mi je zbog igrača, jer smo mi do sada bili nekako između dve vatre. – naveo je.

Uskoro počinje i Mundobasket koji će trajati od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini su Indonezija, Japan i Filipini. Anđušić se dotakao i tog događaja i istakao da je uvek spreman da pomogne nacionalnom timu.

-Naravno da je ta želja da se pomogne reprezentaciji uvek prisutna i kod mene i kod drugih igrača. To je za mene, pre svega, velika čast, a zatim i zadovoljstvo. Veoma mi je drago da budem deo te priče. Uvek sam tu kad zatreba, reprezentacija je svetinja. Ako budemo u najjačem sastavu, onda su najviši dometi ostvarivi. Videćemo da li će da igra Jokić, sa njim definitivno može da se ide do zlata. Ali i bez njega bismo imali tim za medalju. – poručio je Danilo Anđušić.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter