0
Tenis

FOTO: Twitter/Wimbledon

ALKARAZOV OTAC PRATIO NOVAKOV TRENING: Oglasio se i Đoković, evo šta je poručio!

Objavljeno: 11.07.23 u 12:30

Sprski teniser u centru pažnje.

Trenutno je turnir na travnatoj podlozi, Vimbldon, a Novak Đoković brani titulu. Najbolji srpski teniser se već plasirao u četvrtfinale gde će igrati protiv Andreja Rubljova i nastavlja da krči svoj put ka novom zlatu. Ako osvoji turnir u Londonu, ovo će mu biti 24. grend-slem titula, a takođe izjednačiće se sa Federerom po broju osvojenih trofeja na travi (8).

Đoković je osvajanjem Rolan Garosa postao apsolutni vladar belog sporta, jer je došao do rekordne 23. grend-slem titule, ostavivši iza sebe Rafaela Nadala sa 22 i Rodžera Federera sa 20. Trenutno najveći rival Novaku, jeste Španski teniser, Karlos Alkaraz, koji je trenutno prvi reket sveta. On se plasirao u svoje prvo četvrtfinale na Vimbldonu i igraće protiv Holgera Rune, sutra od 12 časova.

Novak danas igra sa Rubljovim četvrtfinale, a njegove pripreme pratio je i otac mladog Alkraza koji je sve to i snimio. Đoković se oglasio povodom toga i istakao je da bi voleo da ima malo više privatnosti.

– To je situacija takva, okolnosti su takve da na treninzima nemamo privatnost, iako ponekad bih voleo da imam više privatnosti. Onda to daje više mogućnosti da isprobam neke stvari, da komuniciram jasnije sa svojim timom. Činjenica jeste da nisi potpunosti opušten na treningu. Znaš da su tu tvoji rivali, znaš da svi gledaju preko ramena šta se događa, na čemu radiš. Svaki udarac se meri, procenjuje i ocenjuje. – poručio je Nole.

Dodao je da je koncentracija bitna i da je za njega trening kao meč.

– To kroz neku analizu sutra utiče na eventualni susret sa Alkarazom ili bilo kim. Koncentracija je potrebna. Za mene je trening kao meč. Taj intenzitet unosim i na trening. Ponekad atmosfera je ležernija ako se bolje osećam, napetija ako se loše osećam. Suština je ta da svojim rivalima ne želiš da odaješ utisak da ti je slabo, da si nervozan, da ne ide. Činjenica jeste da smo svi veoma usredsređen. – naveo je Đoković.

 

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter