0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAKA ČEKA PAKAO: Zbog prekida meča Đoković bi mogao da uđe u problem na Vimbldonu!

Objavljeno: 10.07.23 u 10:11

Ovo bi moglo izuzetno da mu zakomplikuje nastup

Srpski teniser Novak Đoković već je bio svestan izazova sa pravilima na Vimbldonu kada mu je saopšteno da će igrati treći meč na Centralnom terenu. Međutim, njegov potencijalni rival u narednom kolu, Andrej Rubljov, stvorio mu je velike probleme.

Početak mečeva na Centralnom terenu zakazan je za 14:30, ali zbog odluke lokalnih vlasti iz 2009. godine, završavaju se već u 23:00. Svi su se nadali da će Rubljov brzo završiti meč protiv Andreja Bublika, ali Rus je odlučio da odigra maratonski meč. Na kraju je savladao Bublika rezultatom 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4, a meč se završio nešto pre 18 časova u nedelju.

To znači da će u slučaju da Đoković pobedi i to najbrže moguće, Rubljov imati dan više odmora pred naredni meč.

Dodatno, nakon meča Rubljova i Bublika, Iga Švjontek je takođe odigrala dugotrajan meč sa Belindom Benčić, zbog čega Đoković neće biti prvi na terenu. Organizatori su ga stavili da odigra drugi susret.

Prvo će na teren izaći Brazilka Beatriz Hadad Maja i prošlogodišnja pobednica Elena Ribakina od 14:30, a tek onda će na teren izaći Novak Đoković i Hubert Hurkač. Postoji mogućnost da i duel Hadad Maje i Ribakine bude dramatičan, s obzirom na Brazilkinu prošlost maratonskih mečeva. Očekuje se da Đoković na teren izađe tek nakon 17 časova, a može se dogoditi da meč započne i kasnije.

Đokoviću je potreban još jedan set za pobedu, ali Hurkač je do sada odlično servirao i nije dozvolio nijedan brejk. Nije iznenađujuće da treći set uđe u taj-brejk ili da Hurkač pruži otpor Đokoviću i osvoji set. Ukoliko se to desi, Đoković bi se našao u velikom problemu. Sa 36 godina, u slučaju pobede nad Hurkačom, Đoković će izaći na teren tri dana zaredom – u nedelju i ponedeljak protiv Hurkača, a potom u utorak protiv deset godina mlađeg Rubljova.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter