0
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

NOVAK OPET UŠAO U ISTORIJU: Par minuta pred prekid na Vimbldonu Đoković je oborio još jedan rekord!

Objavljeno: 10.07.23 u 08:52

Legenda je skinuta sa vrha

Srpski teniski as, Novak Đoković, nastavlja da ostavlja neizbrisiv trag u istoriji tenisa. Nakon pobede protiv Huberta Hurkača, Đoković je postao igrač sa najviše uzastopnih taj-brejk pobeda na Grend slemovima, prestigavši legendarnog Pita Samprasa.

Đoković se izjednačio sa Samprasom protiv Stena Vavrinke, a sada je oborio rekord pobedom nad Hurkačem. Ovo je još jedan značajan podvig za srpskog tenisera, koji je prvi teniser u Open eri koji je ostvario 13 uzastopnih pobeda na sva četiri najprestižnija turnira.

U meču protiv Hurkača, Đoković je pokazao izuzetnu mentalnu snagu i hrabrost. Poljak je imao tri set lopte pri rezultatu 6:3, ali Đoković je odigrao svoj prepoznatljiv tenis pod pritiskom i uspeo da se vrati u meč.

Ukoliko Đoković ostvari pobedu do kraja meča protiv Hurkača, nadmašiće Samprasa po broju uzastopnih pobeda na turniru u Londonu. Trenutno su obojica izjednačeni sa 31 pobedom, a ispred njih su samo Rodžer Federer sa 40 i Bjorn Borg sa 41 pobedom.

Đokovićev uspon i rekordi koje obara na Grend slemovima svedoče o njegovoj neverovatnoj posvećenosti, veštini i mentalnoj snazi. Srpski teniser nastavlja da osvaja srca teniske publike i piše nove stranice u istoriji ovog sporta.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter