1
Košarka

Head coach Svetislav Pesic during the FIBA World Cup Qualifier match Serbia and Great Britain at Aleksandar Nikolic hall on Beograd, 2702.2023. (Photo by Srdjan StevanovicStarsportphoto ©)

DOBRE VESTI ZA PEŠIĆA: Centar potvrdio da će igrati za Srbiju na Mundobasketu!

Objavljeno: 10.07.23 u 09:20

Orlovi će biti pojačani za Svetsko prvenstvo

Svetsko prvenstvo u košarci se bliži, a pojedine reprezentacije već su objavile preliminarne spiskove. Međutim, Srbija još uvek nije otkrila svoj tim. Glavno pitanje je da li će Nikola Jokić, nedavni šampion NBA lige, braniti boje „Orlova“ na ovoj velikoj smotri.

Ipak, nekoliko igrača već je izrazilo želju da obuku dres sa državnim grbom. Povratnik u redove Olimpijakosa, Nikola Milutinov, za grčke medije istakao je da želi da se pridruži timu za Svetsko prvenstvo. Slične ambicije ima i Nikola Jović iz Majami Hita, koji je takođe izjavio da želi da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Nikola Jović, bivši košarkaš Partizana koji je proveo tri godine u moskovskom CSKA, nedavno se vratio u redove Olimpijakosa. Očekuje se da će Jović biti jedan od ključnih igrača tima Jorgosa Barcokasa u narednoj sezoni, posebno nakon odlaska Saše Vezenkova i Kostasa Slukasa.

Američki novinar Ajra Vinderman preneo je informaciju da je Jović potvrdio svoju želju da se nađe u sastavu Srbije za Svetsko prvenstvo. Mladi košarkaš, koji briljira tokom Letnje lige u dresu Hita, postiže impresivne rezultate na terenu. Ostvario je 21 poen u pobedi protiv Los Anđeles Lejkersa, 21 u porazu od Sakramento Kingsa, kao i 14 poena uz šest skokova i tri asistencije protiv Bostona.

Nadamo se da će se uskoro otkriti sastav tima Srbije za Svetsko prvenstvo i da ćemo gledati sjajne igre naših košarkaša na ovoj prestižnoj manifestaciji.

6
11

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter