0
ATP

FOTO: Twitter/Screenshot

ALKARAZ NAKON PREOKRETA PORAZIO BERETINIJA: Španac prvi put u četvrtfinalu Vimbldona!

Objavljeno: 10.07.23 u 22:50

Prvi reket sveta nastavlja da krči put ka finalu.

Najbolji teniser sveta, Karlos Alkaraz savladao je Italijana Matea Beretinija rezultatom 3:1 (3:6/6:3/6:3/6:3) nakon preokreta i plasirao u svoje prvo četvrtfinale Vimbldona u karijeri. U prvom setu bolja igra Beretinija koji je u prvom gemu spasio dve brejk lopte, a pritom dodao god i poveo 1:0.

U tom trenutku je Španac viđen kako odlazi iz Londona, ali nije odustajao i napravio brejk u četvrtom setu za 3:1, da bi na kraju uspeo da dođe do rezultatskog egala. Gde je stao u drugom, tu je nastavio i u trećem setu. Alkaraz je sve više bio ubedljiviji, dok je Italijan utihnuo.

Potez koji je prelomio susret bio je maratonski treći gem, gde je Karlos iskosristio šestu brejk loptu i na kraju poveo 2:1. U poslednjem i odlučujućem setu, Alkaraz je skoru slomio protivnika i rutinski priveo susret kraju. Karlos će u narednoj rundi igrati protiv Holgera Runea prekosutra od 12 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter