0
Domaći fudbal

Marko Stamenic (L) during the preparation pripremni friendly prijateljski match between Crvena Zvezda and FK Borac Banja Luka at stadium Radomir Antic on June 29, 2023 in Uzice, Serbia. (Photo by Starsport.rs ©)

STAMENIĆ: ‘Sve funkcioniše perfektno – Svi razmišljamo o Ligi šampiona!’

Objavljeno: 09.07.23 u 15:24

Navijači su za sada zadovoljni njegovim partijama.

Utisak je da se mladi Marko Stamenić po dolasku u klub zacementirao u prvih 11 Crvene zvezde, koja je predvođena Barakom Baharom, posle Zenita, savladala i Nefči.

– Naravno da smo zadovoljni što smo uspeli da pobedimo u dve veoma važne utakmice na turniru. Ostala je još utakmica protiv Fenerbahčea i bilo bi lepo da osvojimo „Pari kup“. Ipak, cilj ovog turnira je da se uigramo što bolje, kako timski, tako i individualno da uhvatimo formu i mislim da nam dobro ide. Lično, osećam se sjajno, kao da sam ceo život u Zvezdi. Zaista, ovo je moja kuća, tako su me dočekali i stručni štab i saigrači, a na terenu imam utisak kao da ceo život igram u Zvezdi. To mi je izuzetno važno, srećan sam što sam došao u pravu sredinu i radujem se onome što sledi – počeo je Stamenić.

Samo reči hvale ima za stručni štab mladi vezni fudbaler.

– Zadovoljstvo je raditi sa stručnim štabom kakav je ovaj. Sviđa mi se što su svi posvećeni detaljima, radimo na finesama i kada je reč o napadu, ali i odbrani. Važno je da je komunikacija dobra kako bi uspeli da se adaptiramo na ono što se traži od nas. Zaista, sve funkcioniše perfektno
Liga šampiona je ono o čemu svi zvezdaši pričaju.

– Svi razmišljamo o Ligi šampiona, i u skladu sa Zvezdinom istorijom, znamo da navijači imaju velika očekivanja od onoga što sledi. To je sve normalno. Hvala im na podršci, kako u Užicu, tako i u Sankt Peterburgu. Ipak, moram da kažem da jedva čekam da zaigram na Marakani. Gledam klipove navijanja i zaista se radujem što ću imati priliku da zaigram pred Zvezdinim navijačima

FOTO: FK Crvena zvezda

Najviše se druži sa Mitrovićem, Glazerom i Mijatovićem.

– Najviše mi oko adaptacije pomaže Mitrović, ali sa svima sam dobar. Tu je i Glazer, obojica smo novajlije, cimeri, družimo se. U autobusu sedim sa Mijatovićem, on me najviše uči srpski, jer mu engleski nije baš dobar, ali uspevamo da se sporazumemo. Stalno se smejemo, mnogo dobar momak. Za sad znam osnovne reči poput – hvala, dobro veče, jače – to mi je otac stalno govorio kada sam bio mali i trenirao.

Uprkos jakim treninzima, uspeva da slobodno vreme iskoristi na pravi način.

– Nađe se slobodnog vremena, iako se zaista radi na visokom nivou. Ipak, volim da obilazim grad, da šetam, opuštam se tako. Svidela mi se mnogo i Srbija, bio sam u Novom Sadu, to je rodni grad mog oca, tamo imam rodbinu. Takođe, i Beograd je fantastičan, deluje da se stalno nešto dešava. Ljudi su vrlo gostoljubivi.

Ipak, nedostaje mu porodica za koju je veoma vezan.

– Najviše mi nedostaje porodica, ali uspevamo da se čujemo telefonom, uprkos tome što su u drugoj vremenskoj zoni – istakao je Stamenić.

4
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter