0
ATP

Foto: Printscreen/Twitter

ITALIJAN NAPAO SRPKINJU: Marijana Veljović na udaru mladog Janika Sinera na Vimbldonu! (VIDEO)

Objavljeno: 09.07.23 u 21:50

Neprijatna scena u Londonu

Marijana Veljović, srpski sudija, ponovo je u centru pažnje na ovogodišnjem Vimbldonu, ali ovoga puta je naljutila mladog italijanskog tenisera Janika Sinera. Iako je mnogi nazivaju „novim Federerom“, Sinera je bio jako ljut na Veljovićevu zbog jedne sporne odluke.

U taj-brejku meča između Siner i Kolumbijca Danijela Elahija Galana, kod rezultata 2:2, mladi Italijan je poslao lopticu pravo na liniju, ali je Veljović proglasila aut. Siner je odmah zatražio čelendž, a kada je presuđeno da je bio u pravu, opet nije bio zadovoljan.

Ljutnju Sinera izazvala su pravila koja je Marijana Veljović ispoštovala. Naime, po tim pravilima, posle uspešnog čelendža poen se mora ponoviti. Siner je bio nezadovoljan jer bi, da nije bilo netačne procene Veljovićeve, on dobio poen. Nakon toga, Galan je uspeo da osvoji naredni poen as servisom i poveo 3:2 u taj-brejku. Siner je ironično aplaudirao, jasno pokazujući svoje nezadovoljstvo odlukom srpske sudije.

Veljović se izvinila Sineru, ali to nije bilo dovoljno da smiri njegov bes. Ipak, na kraju se ispostavilo da odluka srpske sudije nije imala uticaja na ishod meča, budući da je Siner bez obzira na sve poveo sa 1:0 u setovima.

Iako su teniseri često pod velikim pritiskom i emocijama tokom mečeva, situacije kao ova pokazuju koliko je važno ostati fokusiran i sportski u takvim trenucima.

0
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter