0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

BAHAR NIJE DOBAR SAMO ZA ZVEZDU, NEGO I ZA REPREZENTACIJU: Otkrovenje jednog fudbalera moglo bi da reši potencijalni veliki problem!

Objavljeno: 09.07.23 u 10:03

Ovo potencijalno obećava.

Fudbaleri Crvene zvezde deluju nezaustavljivo u dosadašnjem delu priprema, nakon relativno lakih provera protiv selekcije Užica, a potom i Borca iz Republike srpske, pali su daleko zvučniji Zenit, a potom i Nefči.

Za sada Barak Bahar radi fantastičan posao, igračima traži nove uloge, a jedna bi mogla da bude posebno važna, ne samo za Zvezdu, nego i za našu zemlju.

Naime, Srbija dosta dugo ima problema sa dubinom na pozicji spoljnih igrača. Neprikosnoven je Filip Kostić, koji već uveliko zalazi i četvrtu deceniju i ima problema da ostane zdrav od kako je član Juventusa, tu se povremeno nalaze Mladenović, koji je defakto klasičan full-bek, Andrija Živković koji je više ofanzivno krilo, i Darko Lazović, koji je praktično kroišćen samo uz desnu aut liniju, a uz to nije prevelika rezerva igrača koji mogu da popune na ovoj poziciji.

Samim tim bi prekomandovanje Stefana Mitrovića na poziciju tzv. ving-beka trebalo da bude pun pogodak za našu selekciju u budućnosti, jer se povremeni reprezentativac fantastično snašao u novaj ulozi, a do sada je i izuzetno produktivan, jer na kupu u Rusiji ima već upisanu asistenciju, protiv Zenita, ali i gol i asistenciju protiv Nefčija, uz još nekoliko sjajnih poteza na svakoj od dve utakmice.

Izuzetna brzina, ali i tehnička potkovanost pružaju Mitroviću da ima sve neophodne kvalitete za pokrivanje te pozicije, a ukoliko se nakon prolećne stagnacije njegov rast nastavi u željenom smeru, moguće je da Orlovi imaju rešeno pitanje ove pozicije, ukoliko se nastavi sistem sa tri centralna defanzivca, u godinama i posle reprezentativne karijere Filipa Kostića.

76
7

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter