0
Fudbal

FOTO: HotSport

PRVI PORAZ BRĐANA U SLOVENIJI: Kerkez promešao sastav, Mađari slavili!

Objavljeno: 08.07.23 u 19:40

Tim sa Banovog brda nije uspeo da trijumfuje.

Fudbaleri Čukaričkog upisali su prvi poraz na ovosezonskim pripremama u Sloveniji. Belo-crnih su u Kranjskoj Gori poraženi od mađarskog MTK rezultatom 1:2.

Uprkos činjenici da je reč o utakmici prijateljskog karaktera fudbaleri mađarskog tima vrlo motivisani istrčali su na teren. MTK je zapretio već u uvodnim trenucima. Nekadašnji as Partizana, Nemanja Antonov, izveo je korner iz desnog ugla. Mladi Mirosavić se našao na pravom mestu i glavom skinuo loptu sa gol linije. Odbranio se beogradski sastav, ali Mađari su visokim presingom iznudili brza tri kornera.

Još jedan opasan napad MTK zaustavio je Uroš Drezgić. Mladi defanzivac je klizećim startom blokirao šut protivnika.
Prvu ozbiljnu priliku Čukarički je stvorio u 19. minutu. Luka Adžić je došao do lopte na ivici kaznenog prostora, namestio je na desnu jaču nogu i izveo snažan poluvolej. Mađarski golman je paradom zaustavio njegov udarac.

Ponovo su igrači u belim dresovima bili nadomak vođstva, ali ovog puta se na gol liniji isprečio agilni Ibrahima Endijae.
Luka Adžić je ponovo preuzeo odgovornost, režirao atraktivan solo prodor, ali šut nije bio dovoljno precizan. Stiče se utisak da je asistencija nekom od saigrača koji su istrčali kontru bila bolja opcija.

Golman Patrik Demjen je pogrešio, a to je iskoristio Igor Miladinović. Ipak, udarac popularnog Džina išao je pravo u ruke mađarskom čuvaru mreže.

Luka Stojanović je u 38. minutu pokazao koliko je opasan i da mu ne smete ostaviti ni milimetar prostora. Prekaljeni fudbalski arhitekta je snažno šutirao u 38. minutu, a Demjen je zaustavio udarac koji je išao pod prečku. Mađari su do vođstva stigli u 42. minutu. Nemanja Antonov je pobegao Viktoru Roganu, Samurović nije najbolje procenio let lopte, a levi bek MTK je gotovo iz mrtvog ugla zatresao mrežu Brđana.

Na startu drugog dela igre šansu su dobili novopečeni napadač belo-crnih, Ze Mario, mladi golgeter Mihajlo Spasojević, vezista Matija Stojanović i golman Nemanja Belić.

Čukarički je odmah demonstrirao kvalitet koji poseduje unutar svojih redova. Rogan je probio po desnom boku, a zatim poslao fantastičan centaršut. Do lopte je prvi stigao Spasojević, njegov prvi udarac sa peterca je odbranjen, ali nakon odbitka greške nije bilo. Poravnao je mladi as na 1:1.

Stojanović je izgubio loptu na sredini terena, usledila je kontra Mađara. Drezgić je uklizao i tako ‘ispao’ iz igre, a MTK je poveo 1:2 pogotkom Štibera.

Šansu su posle 60. minuta dobili Bojan Kovačević, Bojica Nikčević, Stefan Tomović, Đorđe Ivanović i Milutin Vidosavaljević.
Nemanja Belić je još jednom u 68. minutu pokazao zašto je i dalje jedan od najboljih čuvara mreže u Superligi Srbije. Antonov je centrirao, a Bobaj je šutirao glavom. Lopta je već viđena u golu, ali usledila je nestvarna intervencija Belića.

Dva minuta kasnije na terenu su se našli Miladin Stevanović i Nemanja Tošić. Tomović je pretio nakon prodora, ali golman je zaustavio udarac po zemlji. Đorđe Ivanović je napravio vrhunski slalom kroz odbranu rivala, uposlio je Vidosavaljevića, a ovaj je izašao sam pred golmana i vrlo loše završio akciju.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata. Naredni meč na programu je u utorak, a protivnik je Sparta iz Praga.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter