0
Tenis

FOTO: Twitter/@Wimbledon

NOVAKU JE SAMO NEBO GRANICA: Srpski teniser nastavlja da obara rekorde – sada je i zvanično kralj taj-brejkova!

Objavljeno: 08.07.23 u 12:19

Najbolji je kada je to najpotrebnije.

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je pobedu nad Stenom Vavrinkom i plasirao se u osminu finala Vimbldona nakon tri seta. Odlučujući set je rešen u taj-brejku, gde je Đoković još jednom pokazao izuzetnu mentalnu snagu i spretnost.

Iako je Švajcarac imao prednost od 5:3 u tom gemu, Đoković nije dozvolio da meč bude produžen na naredni dan. Ovom pobedom srpski teniser se izjednačio sa Pitom Samprasom iz 1994. godine kao jedinim igračem u Open eri koji je osvojio 12 uzastopnih taj-brejkova na Grend slemovima u jednoj sezoni.

Ovo je bila 31. uzastopna pobeda Đokovića u Londonu, što ga izjednačava sa Samprasom. Samo Rodžer Federer sa 40 i Bjorn Borg sa 41 pobedom, za sada imaju bolji rezultat od njega na ovom turniru.

Đokoviću se pruža prilika da nastavi sa dobrim rezultatima u narednom kolu trećeg Grend slema u sezoni, gde će se suočiti sa Hubertom Hurkačem. Novak ima svih pet pobeda u međusobnim duelima sa Hurkačem, uključujući i jednu pobedu na Vimbldonu pre četiri godine.

Da li će Novak Đoković osvojiti Vimbldon?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter