0
Fudbal

FOTO: Twitter/printscreen

KRAJ JEDNE ERE: Odlazi poslednja investicija Aleksa Fergusona! (FOTO)

Objavljeno: 08.07.23 u 17:25

Ostavio neizbrisiv trag.

Fudbaleri Mančester junajteda su sezonu okončali na trećem mestu Premijer lige i obezbedili učešće u Ligi šampiona od jeseni. ’Crvenim-đavolima’ nije baš išlo na početku nove takmičarske godine, ali su se nakon zimske pauze konsolidovali i odigrali odličnu, osvojivši Liga Kup.

Odlaskom neprikosnovenog Aleksa Fergusona, Junajted nije osvoijo Premijer ligu. Znači čitavi deceniju tim sa ’teatra snova’ posti u domaćem šampionatu. Smenjivali su brdo trenera, ali niko nije nije uspeo da uradi nešto konkretnije, sem Žozea Murinja, koji je osvojio Ligu Evrope i bio vicešampion u sezoni 2017/18.

Što se tiče Fergijevih pojačanja, ostao je španski čuvar mreže, David De Hea, koji je kao poslednja njegova dobra investicija otišla iz kluba. On je stigao u crveni deo Mančestera kao golobradi mladić iz Atletiko Madrida daleke 2011. godine i pokazao se kao jedan od najboljih golmana u prethodnoj deceniji.

Odigrao je 545 mečeva, a osvojio jednu Premijer ligu (2012/13), jedan FA Kup (2015/16), dva Liga Kupa (2016/17, 2022/23), tri Komjuniti šilda (2011, 2013, 2016) i jednu Ligu Evrope (2016/17). De Hea se oprostio emotivnom porukom od navijača i kluba.

-Želeo bih da izrazim svoju nepokolebljivu zahvalnost i zahvalnost za ljubav za prethodnih 12 godina. Postigli smo mnogo otkako me je moj dragi ser Aleks Ferguson doveo u ovaj klub. Bio sam neverovatno ponosan svaki put kada sam obukao ovaj dres, vodio tim (kao kapiten), predstavljao ovu instituciju, najveći klub na svetu je čast koju ima samo mala grupa srećnih fudbalera. Bio je to nezaboravan i uspešan period otkako sam došao ovde. Nisam mislio da ću odlaskom iz Madrida kao mladić postići ono što smo uradili zajedno. Sada je pravo vreme da prihvatim novi izazov, da se ponovo nametnem u novom okruženju.  Mančester će uvek biti u mom srcu, Mančester me je formirao i nikada me neće ostaviti. Sve smo to videli. – istakao je David De Hea.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter