0
ATP

FOTO: Twitter/Screenshot

KIŠA VIŠE PRIJALA KVITOVOJ: Natalija završila svoje bajkovito učešće na Vimbldonu!

Objavljeno: 08.07.23 u 16:35

Pokazala je izuzetan kvalitet.

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg izadanja Vimbldona u ženskoj konkurenciji, Natalija Stevanović je poražena od Čehinje Petre Kvitove rezultatom 2:0 (6:3/7:5). Nišlijka se odlično pokazala protiv današnje protivnice i pokazala odličnu igru, ali je ipak na kraju preusudilo iskustvo. Susret je bio i prekinut zbog kiše, pa je nastavljen nakon nešto više od dva sata.

U prvom setu je na iznenađenje mnogih Natalija prva došla do brejka u trećem gemu posle treće brejk lopte, a tada je Kvitova napravila tri duple servis greške. To je razljutilo Čehinju, koja je potom ušla u seriju od četiri uzastopna gema, mogla da dođe i do petog, pošto je imala tri set i brejk lopte na servis Stevanovićeve, ali se naša teniserka tada odbranila.

Međutim, Petra je potom samo zadala konačan udarac gem kasnije kada je stigla do tri set lopte, gde je iskoristila već prvu.

Drugi set doneo nam je dosta žustriju borbu. Prvobitno je Kvitova oduzela servis našoj Nataliji, koja je zatim uzvratila ribrejkom, ali nije izdržala da to potvrdi. Petra se opet uzdigla i posle dramatičnog gema je opet stigla da oduzme servis Srpkinji. Međutim, nije Srpkinja tek tako podigla belu zastavu i  uspela da uzvrati i da poravna na 4:4 posle novog brejka.

Osvojila je i naredni gem, kada je usledio prekid zbog pljuska, baš u momentu kada je naša teniserka bila u naletu. Meč je nastavljen oko dva sata kasnije i Čehinja je evidentno bila raspoloženija. Najpre je poravnala na 5:5, zatim i bez muke oduzela servis Nataliji i tu je bio kraj. Međutim, borila se raspoložna Nišlijka  da dođe do egala, ali ipak nije uspela.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter