0
ATP

FOTO: Twitter/Screenshot

CICIPAS JOŠ UVEK VELIKI ZALOGAJ ZA ĐEREA: Grk eliminisao srpskog tenisera!

Objavljeno: 08.07.23 u 20:50

Ipak nije uspeo.

Danas su na Vimbldonu snage ukrstili Stefanos Cicipas i Laslo Đere, a grčki teniser je odneo pobedu nakon skoro dva ipo sata  rezultatom 3:0 (6:4/7:6/6:4) i plasirao se u narednu fazu gde će igrati protiv Jubenkasa.

Prvi set imao je najmirniji tok u odnosu na preostala dva. Jedinu šansu za brejk pre samog finiša propustio je Đere u petom gemu u kom je tri puta dolazio do egala, ali ne i do ključnog poena Bio je i naš teniser ugrožen u osmom gemu, ali je odlilčnim vinerom na samu liniju nekako uspeo da se izvuče u najtežem momentu. To je bila najava onoga što će se desiti u desetom gemu i brejka za automatsko vođstvo u setovima.

Vrlo dobar odgovor pružio je sprski teniser početkom drugog perioda igre. Vrlo turbulentan gem je prekinut na desetak minuta posle dve propuštene brejk šanse za Đerea. Razlog je bila kiša, ali na svu sreću ona je bila kratkog maha i nije bilo dužeg zaustavljanja igre, kao ni prekrivanja terena. Posle pauze Laslo oduzima servia, zatim to i potvrđuje.

Još jednom je sačuvao brejk viška Đere, zatim umalo poveo i sa 4:1, a kada to već nije učinio kazna je stigla i Cicipas je poravnao na 3:3. Do kraja seta još jednom je srpski teniser jedini imao potencijalnu priliku da dođe do ključne prednosti, ali je set otišao u tajbrejk.

On je započet vrlo dobro za našeg igrača kada je, došao  do mini-brejka za 3:1, potom izbacio lopticu u milimetarski aut, pa je umesto plusa od tri poena ubrzo Cicipas imao tri set lopte. Sve se okrenulo na suprotnu stranu, pa je treču set loptu Grk i iskoristio za 2-0.

Jedan jedini oduzet servis u poslednjem setu videli smo u trećem gemu. Od tog trenutka apsolutno se peti na svetu fokusirao na svoje gemove, što se i videlo po rezultatima u istim. Na kraju je bez prilike Đere poražen i treći put od Cicipasa u isto toliko međusobnih dvoboja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter